Diumenge, 19 de maig de 2024

Joves provinents d'arreu d'Europa es formen en geologia a Tremp

Finalitza la segona edició del «Geological Boot Camp», que ha tingut lloc durant cinc dies al Jussà

Redacció 14 de setembre de 2016 a les 13:50

Participants del curs observant el terreny a Faidella. Foto: Geoparc


Entre el 4 i 9 de setembre ha tingut lloc al Pallars Jussà la segona edició del Geological Boot Camp, un curs internacional especialitzat en geologia organitzat per l'EAGE (European Association of Geoscientist and Engineers), l'Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (ICGC) i la Universitat de Barcelona.

El seu objectiu ha estat oferir als participants una visió general de modelització geològica integrada, tractant diverses branques de la geologia, a partir de l'estudi i observació dels paisatges i afloraments de roques sedimentaries, la seva disposició i els processos tectònics i estructurals que han tingut lloc en la zona, en combinació amb dades del subsòl de seccions sísmiques i registres de pous.

Els seus participants, estudiants i joves professionals provinents de diferents indrets d'Europa han realitzat sessions teòriques acompanyades de treball de camp en diferents punts d'elevat interès geològic, tots ells dins el territori del projecte Geoparc Conca de Tremp- Montsec. Alguns exemples dels indrets visitats durant aquests cinc dies són Comiols (una de les portes d’entrada del Geoparc), Faidella, Abella o Collegats. 

La valoració del curs per part dels assistents ha estat molt positiva, ja que han pogut assolir un coneixement sòlid del procés de modelització geològica, la qual cosa els hi serà de gran utilitat per a poder-ho aplicar en futurs treballs.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació