Diumenge, 28 d'abril de 2024

Condemnat a pagar 300.000 euros per un accident quan conduïa ebri

L'home haurà d'indemnitzar una ocupant del vehicle que va acabar rebent la incapacitat total per un sinistre a Conca de Dalt el 2012

Redacció 14 de setembre de 2016 a les 11:57

Els jutjats de Lleida, en imatge d'arxiu. Foto: Arxivers


Un conductor ha estat condemnat per l'Audiència Provincial de Lleida a 18 mesos de presó i a indemnitzar amb uns 300.000 euros una dona que viatjava amb ell quan va tenir un accident de trànsit a Conca de Dalt l'estiu de 2012. Com a conseqüència de l'accident, la dona va estar hospitalitzada més de quatre mesos i va rebre la incapacitat total. Segons avança Segre, l'home ha estat acusat d'un delicte de conducció temerària en concurs amb un delicte de lesions imprudents.

Els fets es remunten al mes d'agost de fa quatre anys, quan l'home, que conduïa en estat ebri, va perdre el control del seu vehicle i va patir un sinistre a la N-260, a l'alçada d'Erinyà. Al cotxe hi viatjaven quatre persones més. De les cinc, quatre van resultar ferides lleus, i una va ser evacuada en estat greu. La víctima es va fracturar la columna, va estar 130 dies hospitalitzada i 911 de baixa i va acabar rebent la incapacitat permanent total. 

Segons l'Audiència Provincial, l'accident va ser conseqüència d'una negligent conducció per part de l'acusat, que va posar en perill la vida i la integritat dels ocupants del vehicle i també de la resta de la via. Segons la sentència, l'home conduïa a una velocitat d'entre entre 100 i 114 km/h, quan la màxima permesa era de 90.

A més, l'home havia consumit begudes alcohòliques, estava sota tractament mèdic i no havia dormit des de les 12h del dia anterior. L'acusat va donar positiu en el test d'alcoholèmia amb 0,27 mg/l d'alcohol en la primera prova i de 0,24 en la segona.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació