Diumenge, 28 d'abril de 2024

«Lo Sant Crist de Conques», al detall

L'església de Sant Miquel acull la presentació del nou llibre amb una missa a càrrec de l'arquebisbe d'Urgell

Jordi Ubach 12 de setembre de 2016 a les 12:52

Església de Sant Miquel de Conques. Foto: Sisco Amorós


L'església de Sant Miquel de Conques va acollir dissabte la presentació del llibre Lo Sant Crist de Conques, escrit per Sisco Amorós, Sílvia Romero i Joan Torruella i editat pel Centre d'Estudis d'Isona i la Conca Dellà. Prèviament va tenir lloc la celebració de la missa a càrrec de l'arquebisbe d'Urgell Joan-Enric Vives, amb els acompanyaments de la Coral d'Isona.

Lo Sant Crist de Conques fa un repàs de totes les processons rogatives per demanar el favor de la pluja documentades en honor al Sant Crist fins al 1824, així com un estudi acurat de la imatge del Sant Crist, dels seus gojos i de la capella on es venera. 

En la documentació que es conserva de l'arxiu parroquial d'aquesta vila es troba el Llibre del Sant Crist, un llibre manuscrit iniciat el 1609 que recull l'ordre i organització que hauran de tenir aquestes processons i que ha servit de base per aquesta publicació.

El llibre que es va presentar dissabte analitza també la poesia amb què Llorenç Clergues, professor de música i organista, descriu al s.XVII com es desenvolupa aquest acte.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació