Dissabte, 27 d'abril de 2024
esports

Una Rialp Matxicots de rècord

Més de 1.000 atletes inscrits a la 7a edició d'aquesta cursa de muntanya

Redacció 5 de setembre de 2016 a les 12:17

Els atletes gaudiran d'un recorregut privilegiat. Foto: Elena Mate


La 7a edició de la Rialp Matxicots ja escalfa motors i ho fa superant el rècord de participants de l'edició anterior. Segons l'organització, ja hi ha uns 1.000 atletes inscrits en aquesta nova edició de la cursa de muntanya més important del Pallars, que se celebrarà a la població de Rialp els dies 17 i 18 de setembre.

En aquesta edició l'objectiu és afermar els traçats consolidats l'any passat, per fer de la Rialp Matxicots "un referent únic de les curses de muntanya" a tot els nivells, segons els organitzadors. El fet que la cursa esdevingui a l'actualitat una cursa de referència a nivell nacional ha fet que estigui dins de diferents lligues o circuits destacats, així com formar part de l'Associació Internacional de Trail Running (ITRA) i seguir sent puntuable per a la Ultra Trail del Montblanc (UTMB).

Un cop més s'espera que més de 2.000 persones, entre corredors i acompanyants, gaudeixin d’un cap de setmana de trail, esport, natura, cultura i gastronomia, en un poble bolcat en oferir el millor de les seves terres.

Rialp Matxicots Extrem

Es manté l’essència de l’edició anterior, unir el Montsent de Pallars i el Massís de l’Orri, passant per totes les poblacions que formen el municipi de Rialp. La cursa, de 82 quilòmetres, arribarà fins a Espot Esquí passant per uns paratges verges i espectaculars, per "suavitzar-se" a la part de l’Orri i amb el “mur” final de la pujada a Sant Romà de Tavèrnoles amb més de 70 quilòmetres ja a les cames.

Rialp Matxicots Trail

Antiga 'Marató', manté els 52 quilòmetres de l'any passat, compartint recorregut amb l’Extrem fins arribar de nou a Rialp. Una cursa única i de referència a tot el territori nacional, amb uns desnivells i paisatges inigualables, reconeguda per tots aquells corredors que l'han completat.

Rialp Matxicots Mitja

Manté la seva distància fins a la mitja marató (21 quilòmetres). Durant el seu recorregut es passarà per llocs espectaculars i plens d’història com l’església de Sant Josep d’Olp o es travessaran els camps de vinya del nou celler Batlliu de Sort. Des de la capital del Sobirà es retornarà a Rialp vora el Noguera Pallaresa per un sender que comunica els dos municipis.

Rialp Matxicots Caminada

Estrenada l'any passat, té un recorregut de 12 quilòmetres. Apte per tots aquels que vulguin gaudir de la prova a un ritme més pausat.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació