Divendres, 3 de maig de 2024

Rialp organitza la 2a edició del Concurs Internacional de piano romàntic antic

El certamen està dedicat al compositor i pianista espanyol Mario Calado (1863-1926)

Redacció 29 d'agost de 2016 a les 10:43

Enguany se celebra la 2a edició del concurs. Foto: Ajuntament de Rialp


Rialp acollirà del 6 al 10 de setembre la 2a edició del Concurs internacional de piano romàntic antic "Mario Calado" (1863-1926), organitzat per l'associació Rialp Musical i inclòs dins els actes del Festival de Música de la vila de Rialp. La primera edició, que va tenir lloc l'any 2014, va suposar una novetat dins el panorama musical mundial amb pianos d'època, ja que va ser el primer cop que se celebrava un esdeveniment d’aquestes característiques.

El Concurs de piano romàntic es dedica al compositor i pianista espanyol Mario Calado (1863-1926) el qual va obtenir plaça en el Conservatori de Música de París (1879) on hi va coincidir amb els grans compositors espanyols com Enrique Granados. Calado va ser el propietari del pianoforte propietat de l'Associació Rialp Musical, tal i com s'ha descobert en l'estudi que s'ha fet en la restauració de l'instrument.

El concurs està obert a tots els pianistes de qualsevol nacionalitat, i té com a objectiu promoure la cultura i l'educació musical i apropar els joves a la utilització dels instruments històrics. Es premiaran les interpretacions de compositors del Romanticisme, amb la particularitat que les peces seran interpretades amb pianofortes de l'època.

Els actes s'allargaran fins el dia 10. El guanyador es donarà a conèixer el dia 12 a la sala de plens de l'Ajuntament de Rialp, a partir de les 21h. 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació