Dilluns, 6 de maig de 2024

L'obertura de Mercadona a Tremp es retarda

La firma valenciana està pendent de rebre un contrainforme favorable de l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA), que considera inundable la zona on s'ha d'instal·lar el supermercat | Mercadona descarta obrir aquest Nadal, el seu objectiu inicial, i atura el procés de selecció de personal

Jordi Ubach 23 d'agost de 2016 a les 10:28

Mercadona vol obrir a Tremp el més aviat que pugui. Foto: Martí Albesa


Mercadona no obrirà aquest Nadal a Tremp, al contrari del que tenia previst inicialment. La cadena de supermercats està pendent de rebre un contrainforme favorable de l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) que acrediti que la zona on es construirà l'equipament, al costat de la seu de l'Institut Geològic de Cataluya (IGC), no és inundable.

El projecte de construcció de la gran superfície es troba paralitzat des de fa dos mesos per un primer informe negatiu de l'ACA, que considera inundable la zona on s'instal·larà el nou supermercat, on antigament hi havia el barranc del Joncar.

Mercadona va presentar al·legacions a aquest primer informe desfavorable amb una modificació del projecte, i ara es troba a l'espera de rebre aquest contrainforme, que podria arribar a partir del mes de setembre i que tot sembla indicar que serà positiu. El vist-i-plau de l'ACA permetria a l'Ajuntament de Tremp aprovar el pla parcial que donaria llum verda a l'aprovació dels diferents projectes i tràmits necessaris per començar les obres.

Amb aquests retards, el nou supermercat no obrirà portes, amb gairebé tota probabilitat, fins ben entrat l'any 2017, tot i que la voluntat de Mercadona era fer-ho durant la campanya de Nadal d'aquest any. Mercadona ha descartat obrir aquest any en curs.

Fonts de l'Ajuntament de Tremp han mostrat la seva sorpresa davant l'informe negatiu de l'ACA, ja que al costat dels terrenys on s'ubicarà el nou Mercadona ja s'hi troben les dependències dels Mossos d'Esquadra o la seu de l'IGC. A més, segons el consistori, l'antic barranc ja transcorre per una canalització soterrada a través d'un col·lector de clavegueram.

El nou Mercadona tindrà 2.400 metres quadrats de superfície comercial i 1.300 metres quadrats d'aparcament. Se situarà al sud-est de la ciutat, al sector denominat Carrasco i Formiguera, entre l'Institut de Tremp i l'IGC, en uns terrenys actualment erms i propietat de la Fundació Fiella. Serà el primer centre de la cadena valenciana a les comarques pallareses. Actualment, els més propers es troben a Balaguer, Vielha o la Seu d'Urgell.

La construcció de la gran superfície a la capital del Pallars Jussà havia aixecat una certa expectació a la ciutat i a la comarca. La prova són les més de 1.300 persones que han presentat candidatura mitjançant la web de l'empresa per aspirar a un dels 25 nous llocs de treball.

Tot i això, són molts també els trempolins que s'han mostrat en contra de la construcció del Mercadona a la ciutat, especialment els petits comerciants. La divisió d'opinions és molt ajustada. Una enquesta realitzada per aquest diari el passat mes de gener reflectia un resultat molt ajustat entre els pallaresos que estan d'acord en que Mercadona s'instal·li a Tremp (50,2%) i els que no (46%). A la resta (3,8%) els resultava indiferent.

Procés de selecció de personal aturat

El procés de selecció de personal, que es va iniciar a mitjans del mes de juliol, queda ara aturat a l'espera de novetats. 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació