Dilluns, 29 d'abril de 2024

L'embassament de Sant Antoni, protagonista del cupó de la ONCE

Aquest espai del Pallars Jussà il·lustra el cupó diari d'aquest dilluns

Redacció 22 d'agost de 2016 a les 11:08

Visita d'un grup de la ONCE a la fàbrica CTretze. Foto: Consell Comarcal Pallars Jussà


L'embassament de Sant Antoni és la imatge protagonista del cupó de la ONCE d'aquest dilluns 22 d'agost. Forma part de la sèrie "estius d’aigua dolça" editada des de l'1 d’agost fins a l'1 de setembre i que ha volgut destacar les 18 platges d’interior, a nivell de l'Estat, més atractives per a passar un estiu diferent i divertit. Al cupó, del qual se n'imprimeixen 5,5 milions de còpies arreu de l'Estat espanyol, hi apareix una fotografia del fotògraf pallarès Jordi Peró on es veu la passarel·la sobre les aigües del pantà un grup de persones que practiquen el senderisme. 

La vicepresidenta del Consell Comarcal del Pallars Jussà, Maria Pilar Cases, ho ha considerat un reclam publicitari interessant, sense cost, que ajuda a donar conèixer els nostres recursos turístics arreu de l'Estat. Per aquest motiu, la Diputació de Lleida i el Consell Comarcal han convidat a una delegació de la ONCE per a què conegui de primera mà el territori. Aquesta aposta referma el Pallars Jussà com a destí turístic, uns dies després que s'hagin conegut les dades de l'augment del turisme a la comarca en els darrers tres anys.
 

Detall del cupó de la ONCE d'avui. Foto: Consell Comarcal Pallars Jussà


El pantà de Sant Antoni, és el més gran d'aigua dolça de tot Catalunya pel que fa a la profunditat, i el tercer més extens. Té una longitud d'aproximadament 11 quilòmetres i una alçada de 86 metres. Va ser construït entre el 1913 i el 1916 i és on desemboca el riu Noguera Pallaresa.

Visita al Pallars

Aquest passat dissabte, un grup de 37 persones que formen part de la ONCE han gaudit del recorregut que fa el tren dels llacs seguint el camí de l'aigua des de Lleida fins a la Pobla de Segur. Al migdia, acompanyats de la vicepresidenta del Consell, han realitzat una visita guiada a la fàbrica de cervesa artesana CTretze Pirineus, on han pogut veure les instal·lacions, conèixer el procés d'elaboració, la seva història i les matèries primeres que s'utilitzen per crear els diferents estils d’aquesta cervesa pallaresa.

La visita s'ha acompanyat de degustacions i maridatges amb productes de qualitat locals. Aquest tipus d'experiències volen impactar positivament a la comarca i ajudar al desenvolupament del turisme a la zona, deixant un bon regust de boca als nostres visitants. 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació