Divendres, 19 d'abril de 2024

Arrenca el 5è Mostremp

Unes 250 persones assisteixen a la sessió inaugural i la projecció del film "Slow West"

Redacció 19 d'agost de 2016 a les 11:21

La sessió inaugural va reunir unes 250 persones a La Lira. Foto: Jordi Ubach


El 5è Mostremp ha arrencat aquest dijous al vespre amb la sessió inaugural, conduïda per l'actor trempolí Eduard Muntada i l'humorista Ferran Aixalà, i la projecció de la pel·lícula Slow West, on hi han assistit unes 250 persones. En l'acte hi han participat l'alcalde de Tremp i diputat provincial, Joan Ubach; el president del Consell Comarcal del Pallars Jussà, Constante Aranda, i el director de Mostremp, Lluís Roy.

Tots tres han fet referència a l'exposició "Anys de cinema", instal·lada a l'Epicentre els dies que dura la mostra. Una exposició fotogràfica que pretén recordar l'impacte de les 22 sales de cinema que durant dècades van entretenir a la societat pallaresa.

Inici de les projeccions

El cinema local i comarcal se cita en la segona jornada del Mostremp 2016 prevista per aquest divendres. Es projectaran sis curtmetratges que tenen les comarques del Pallars i la Ribagorça com a protagonistes i que destacaran la riquesa patrimonial i tradicional del territori, com ara la baixada de les falles, el descens dels rais a Pobla de Segur o la història de l'entitat excursionista Societat Amics de la Muntanya (SAM) de Tremp.

A continuació, tindrà lloc la primera projecció dels curtmetratges finalistes de la secció oficial, que optaran a guanyar el premi del jurat dotat amb 2.000 euros i patrocinat per Bodegues Torres. Tots els gèneres cinematogràfics es veuran representats en els set curts que es projectaran: des del dramatisme d'Hileta (País Basc, 2016) i Hermanos (Espanya, 2016) passant per la crítica social i les dificultats inherents del ruralisme de la mà d’Aceite Rancio (Espanya, 2014) i Dionisio (Mèxic, 2016); els documentals Som Pastor (Espanya, 2015) i Fisher of the Tarn (França, 2015). El toc d’humor l’aportarà la cinta Exilio (Espanya, 2015).

Aquests curts competiran pel premi del públic i el del jurat, aquest any format pel cineasta Manel Dalmau, el gestor del Circuit Urgellenc Pere Aumedes i l’actriu Maria Molins. La jornada no s'acabarà fins a la nit, quan se celebrarà la festa del cinema a l'Hotel Terradets de Cellers. Les danses pirinenques, la música en directe del pianista Mon i la projecció del curt El Espantapájaros amenitzaran la vetllada.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació