Diumenge, 28 d'abril de 2024

​Orcau celebra la 3a edició del concurs de truites

Redacció 16 d'agost de 2016 a les 12:32

Els guanyadors del concurs de truites d'Orcau d'enguany. Foto: Ramon Roca


El dia 11 es va celebrar a la plaça major d'Orcau la 3a edició del concurs de truites popular. Hi van participar un total de 15 truites fetes per cada una de les cases d'aquest petit poble del Pallars Jussà. Els cuiners, en aquesta edició, han estat els homes mentre que el jurat ha estat format per cinc dones del poble que han anant degustant cada una de les truites.

Els guanyadors enguany han estat les elaborades pel Jaume de Casa Fabà, que l'ha fet amb patates, carbassó i ceba i el Ramon i l'Adrià de Casa Aubert, pare i fill que l'han fet amb patates, albergínia, pebrot, carbassó i alls tendres.

L'ingredient principal tenia que ser la patata, però s'hi han presentat truites amb ingredients força originals com pernil o xoriço picant. A continuació s'ha fet un sopar popular amb l'assistència de més de 80 persones on tothom ha pogut degustar-les.
 

El jurat provant les truites presentades a concurs. Foto: Ramon Roca


Orcau, és un petit poble agregat al municipi d'Isona i Conca Dellà, actualment nomes hi viuen uns 10 habitants, però aquests dies d'estiu hi ha molt dinamisme i la seva població supera les 100 persones. S'organitzen moltes activitats, es fan nits de cinema a la fresca, observacions d'estels, degustacions de vi, sopars populars i balls de festa major.

És un poble amb molt encant, ja que està assentat als peus del Castell i disposa de magnífiques vistes de la Conca de Tremp i la Serralada del Montsec al fons. També hi ha una ermita romànica a les eres de Sant Joan i finalment cal destacar, molt especialment, el jaciment d'ossos i petjades de dinosaures. Es tracta d'un dels més importants de la zona, algunes de les seves restes estan exposades al museu d'Isona i Conca Dellà.

Ramon Roca

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació