Dissabte, 20 d'abril de 2024

​El sindicat de Mossos USPAC denuncia la manca d'efectius al Pirineu

Els agents creuen que s'ha de fer un estudi per garantir la seguretat dels agents i dels ciutadans

ACN 13 d'agost de 2016 a les 10:46

Control dels Mossos d'Esquadra. Foto: Josep M. Montaner


El sindicat de Mossos d'Esquadra USPAC ha denunciat la manca d'efectius a les comarques del Pirineu. Per aquest motiu demanen al conseller d'Interior, Jordi Jané i al Parlament que convoquin, amb urgència, una promoció per pal·liar el gran dèficit d'efectius al territori. USPAC considera "lamentable" els efectius amb els quals els Mossos han de treballar a les comarques de muntanya.

Des d'USPAC creuen que "s'ha de fer un estudi acurat d'efectius per tal de garantir la seguretat dels agents i dels ciutadans del Pirineu" i recorda que moltes poblacions estan tocant amb la frontera d'altres països (França i Andorra) amb una alerta antiterrorista de quatre sobre cinc.

El sindicat de Mossos recorda que aquestes comarques (es refereixen al Pallars Sobirà, la Val d'Aran, l'Alta Ribagorça, l'Alt Urgell o la Cerdanya) són zones turístiques on la població es multiplica considerablement a l'hivern i a l'estiu. USPAC explica que mentre la població es multiplica els efectius de Mossos segueixen sent els mateixos.

USPAC argumenta que a l'anuari estadístic de Catalunya (IDESCAT) hi consta un total de 489 Mossos a l'Alt Pirineu i Aran, entre agents i comandaments i afegeix que si es compara amb altres regions amb la mateixa extensió de territori, es constata "una manca d'efectius molt considerable".

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació