Dimecres, 24 d'abril de 2024

La Pujada al Port de Salau, el retrobament catalano-occità avui diumenge

La commemoració dels deu anys d’oficialitat de l’occità a tot Catalunya marca el actes d'enguany

Redacció 6 d'agost de 2016 a les 19:43
Aquest diumenge, dia 7, se celebra a partir de les 11 del matí el tradicional aplec de la Pujada al Port de Salau, al Pallars Sobirà. Cada vegada el nombre de participants és més nombrós, ja que en la passada edició van ser gairebé unes 700 persones les que van fer cap a aquest lloc tan especial per a renovar els llaços de germanor entre la cultura occitana i la catalana. Els primers actes han tingut llocs aquesta tarda a Esterri d'Àneu.

- Veure el programa d'actes complet

Com a esdeveniment reivindicatiu que és, cada any la tradicional Pujada al Port de Salau ve marcada per l’actualitat del país, i aquesta vegada seran els deu anys d’oficialitat de l’occità a tot Catalunya el fet que marcarà el cap de setmana.

Aquest dissabte a la tarda a l’Ecomuseu d’Esterri d’Àneu es projecta la pel·lícula en occità Aqueth dia i auie ua nòça i a continuació té lloc un col·loqui sobre aquests deu anys d’oficialitat amb Mireia Boya, diputada aranesa al Parlament per la CUP, i Marçal Girbau, del CAOC. Es tracta d'un debat sobre les polítiques lingüístiques que afecten l’occità a casa nostra,així com les possibles accions que pot prendre el govern català envers aquesta llengua.


 

Aplec del Port de Salau de 2015. Foto: CAOC


 

Les banderes occitana i catalana onejant al Port de Salau. Foto: ACN

 

Cartell de la Pujada al Port de Salau de 2016.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació