Divendres, 19 d'abril de 2024

Habiliten un nou espai de bany a Terradets, aprofitant la nova línia de trens

El Consell Comarcal del Pallars Jussà vol fomentar els espais d'aigua dolça

Redacció 4 d'agost de 2016 a les 15:37

Llac de Terradets Foto: Consell Comarcal del Pallar Jussà.


El Consell Comarcal del Pallars Jusà ha habilitat un nou espai de bany a l'embassament de Terradets, accessible des de l'estació de Cellers, aprofitant la nova entrada en funcionament dels trens de la línia Lleida-La Pobla. Amb això, aquesta institució augmenta l'oferta de platges d'aigua dolça del Pallars, que ja és àmplia i concorreguda per habitants de la comarca. De fet, zones com la del Piolet a Salàs del Pallars, la dels dos arbres a Conca de Dalt o la dels Roures al camí d'accés a Llimiana en són algunes. 

A totes aquestes, han indicat, ara s'hi afegeix el conegut “campament de Pago”, és a dir, l'indret on es trobaven els habitatges dels enginyers durant la construcció de l'embassament de Terradets, i on es portaven a terme els pagaments en metàl·lic dels sous als treballadors. Aquesta zona, a més, també està habilitada per a pic-nic durant la resta de l'any, i compta amb tot un seguit de senders al voltant de l'embassament que rodegen la carretera C-13.

Segons el Consell, aquests itineraris han permès comunicar peatonalment diferents poblacions, com ara el poble de Cellers amb la zona habitada de l'estació, o Terradets i la Pobla, Salàs i Sant Joan de Vinyafrescal, en el cas del camí de l'embassament de Sant Antoni. 
 

Llac de Terradets Foto: Consell Comarcal del Pallar Jussà.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació