Dissabte, 20 d'abril de 2024

Agricultura pagarà més d'un milió d'euros als ramaders ecològics del Pallars

L'ajut compensa els costos associats que té aquesta pràctica

Redacció 3 d'agost de 2016 a les 13:32

Conjunt de vaques pasturant als prats Foto: Adrià Costa
 

El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació va iniciar, aquest dimarts, l’ingrés de 3,9 milions d’euros, corresponents al segon pagament de l’ajut agroambiental de la Gestió Sostenible de Zones Humides i un pagament complementari a la producció integrada, així com també els pagaments de l’ajut a la ramaderia ecològica, tots ells corresponents a la campanya 2015.
 
Aquests ajuts, amb compromisos a 5 anys vista, s’emmarquen dins el PDR.cat2020, amb el cofinançament del Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural, i en el cas de l’ajut a ramaderia ecològica també amb fons del Ministeri d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient.

Ajut a la ramaderia ecològica

El Pallars Sobirà i el Jussà rebran una ajuda de més d'un milió d'euros referents a la ramaderia ecològica. Concretament, 448.790,66 euros el Sobirà i 596.513,21 euros el Jussà. L'objectiu que té aquest tipus de ramaderia és la realització de pràctiques més respectuoses amb el medi ambient, la mitigació del canvi climàtic i la integració agropecuària. En aquest sentit, la realització d'aquesta pràctica requereix que s'associï superfície agrícola ecològica dedicada a la producció de matèries primeres per a l'alimentació animal.
 
Amb aquest ajut, es compensa el lucre cessant i l'increment de costos associats a pràctiques respectuoses amb el medi ambient que suporten els operadors ecològics.

En aquest sentit, l'operació té en compte la variació en el rendiment productiu, la millora de les instal·lacions i la disminució de la densitat animal, i la disminució dels transports d'animals entre granges de cria i d'engreix. Així mateix, també preveu la variació en els costos per l'increment de la despesa relativa a la major dedicació dels productors i la inclusió de farratges ecològics en la dieta, en substitució d’una dieta únicament basada en pinsos concentrats.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació