Divendres, 26 d'abril de 2024

Catalans i occitans preparen la pujada al Port de Salau

La trobada occitano-catalana es ralitza a 2.010 metres

Redacció 2 d'agost de 2016 a les 17:37

Fotografia de grup de l'any passat. Foto: CAOC


Com cada any, el Port de Salau acollirà, el primer diumenge d'agost, la trobada occitano-catalana que es realitza a 2.010 metres. Aquesta es farà aquest proper 7 d'agost per 29è any seguit, una jornada en què es reivindicaran els Pirineus com a punt d'unió entre una banda i l'altra, i es gaudirà de la natura i de l'entorn. 

Segons ha informat el Cercle d'Agermanament Occitano Català, el motiu de la caminada és reclamar la llibertat dels pobles, amb parlaments de les autoritats, repartició de vi i formatge per a tothom i danses i música en directe. En aquest punt, afirmen, és la festa de la llengua i de l'amistat occitano-catalana, un esdeveniment que es realitza després d'una caminada de prop de dues hores, que té el seu punt àlgid al cim. 

​Com a complement,​ dissabte ​6 d'agost​ ​​a la tarda, a l’Ecomuseu d’Esterri d’Àneu es projectarà el documental en occità "Aqueth dia i auie ua nòça" seguit del col·loqui-debat “Occitan en Catalonha, dètz ans d’oficialitat”, i al vespre una vetllada de música occitana i catalana​.

​​

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació