Divendres, 26 d'abril de 2024

Voluntaris del projecte Boscos de Muntanya fan tasques de millora al PN de l'Alt Pirineu

S'hi estan realitzant aclarides de millora silvícola al bosc de pi negre per millorar l'hàbitat del gall fer

ACN 29 de juliol de 2016 a les 18:08
La primera estada de voluntaris del Bergwaldprojekt- projecte Boscos de Muntanya estan treballant al Parc Natural de l'Alt Pirineu. Entre les tasques que desenvolupen hi ha la millora de l'hàbitat del gall fer amb aclarides al bosc de pi negre amb eines manuals. D'aquesta manera recuperen l'hàbitat de pastura subalpina que s'estava perdent a la Pleta de la Creu. A més, col·laboren en el cens de productivitat del gall fer. Les aclarides afavoreixen el creixement del nabiu, el principal aliment d'aquesta au. La secretària de Medi Ambient i Sostenibilitat, Marta Subirà, ha visitat aquest divendres les actuacions que han dut a terme els voluntaris.

Subirà s'ha acostat també fins a una àrea on s'han realitzat actuacions de restauració hidrològica amb fusta d'arbres de l'entorn per frenar l'erosió del barranc de Portainé.

El Bergwaldprojekt - Projecte Boscos de Muntanya és una entitat sense ànim de lucre que preserva i millora els boscos i paisatges tradicionals de muntanya als Pirineus catalans, mitjançant l'organització d'estades de voluntariat per a adults. El seu objectiu és el manteniment, la cura i protecció del bosc i del paisatge en l'àmbit de muntanya amb actuacions de silvicultura i gestió forestal, i la difusió pública per a la millora del bosc i la seva conservació.

Enguany el Parc Natural de l'Alt Pirineu té previst col·laborar amb l'entitat per realitzar actuacions demostratives de millora d'habitats de pastura a la zona de Ginestarre, a Esterri de Cardós, dins el marc del nou projecte Interreg POCTEFA GREEN de la Xarxa de Parcs Pirinencs.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació