Dissabte, 4 de maig de 2024

Llum verda a la modificació del Pla Director Urbanístic del Pallars Sobirà

La Comissió de Política Territorial i d’Urbanisme de Catalunya també encarrega la redacció del PDU de l’embassament de Rialb

Redacció 27 de juliol de 2016 a les 18:40
La Comissió de Política Territorial i d’Urbanisme de Catalunya (CPTUC) ha donat llum verda a l’inici de la modificació del Pla Director Urbanístic del Pallars Sobirà, que es va aprovar el 2008 i tenia com a horitzó temporal el 2026. Aquest PDU abasta els 15 municipis de la comarca: Alt Àneu, Esterri d'Àneu, la Guingueta d'Àneu, Espot, Llavorsí, Tírvia, Vall de Cardós, Esterri de Cardós, Alins, Lladorre, Farrera, Rialp, Sort, Soriguera i Baix Pallars. El Pla és un instrument de coordinació del planejament de tots aquests ajuntaments des d’una òptica supramunicipal.
 
De fet, el Departament de Territori i Sostenibilitat modificarà el PDU, entre d’altres, per estudiar l’edificabilitat assignada a l’estació d’esquí d’Espot i per ordenar la regulació de les bordes, com també regular diferents aspectes vinculats als espais oberts i als edificis patrimonials, entre d’altres.

A més, la Comissió també ha encarregat l’inici de la redacció del PDU de l’embassament de Rialb. El nou planejament posarà en valor l’entorn natural del pantà per dinamitzar turísticament la zona i posarà les bases per a un planejament supramunicipal que generi activitat econòmica als municipis de l’entorn d’aquesta infraestructura hidràulica.

Segons ha informat el Departament, aquest pla servirà per dinamitzar econòmicament la làmina d'aigua i la seva àrea d'influència, compatibilitzant-ho amb els valors ambientals i paisatgístics i amb la previsió de les infraestructures necessàries. En concret, plantejarà una ordenació urbanística que asseguri l'equilibri territorial, delimitarà els espais oberts, precisarà les estratègies de desenvolupament urbanístic, identificarà equipament existents, ampliarà la protecció d'espais d'interès natural i definirà la xarxa patrimonial. 
 
L’embassament, que va entrar en servei l’any 2000, va suposar un canvi radical per als municipis del seu voltant, afectats en aquell moment per dinàmiques demogràfiques i econòmiques negatives. El 2008 es va crear el Consorci Segre Rialb, format per la Diputació de Lleida i pels ajuntaments de Baronia de Rialb, Ponts, Tiurana (Noguera), Bassella, Oliana i Peramola (Alt Urgell). El Consorci té com a finalitat la promoció turística i el desenvolupament econòmic d’aquests municipis i és qui ha sol·licitat la redacció d’un PDU.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació