Dissabte, 18 de maig de 2024

Marxes cap a Barcelona, Tarragona, Lleida, Berga i Salt: la Diada d'aquest any

Oriol Codina destaca que la mobilització significa "un país en moviment" cap a la independència

Isaac Meler 26 de juliol de 2016 a les 14:00
La mobilització del proper 11 de Setembre organitzada per l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) i Òmnium Cultural consistirà en grans marxes cap a Barcelona, Tarragona, Lleida, Salt i Berga, que seran els punts neuràlgics de la Diada Nacional d'aquest any. El que volen simbolitzar aquests actes són "un país en moviment" cap a la independència, segons ha destacat Oriol Codina, coordinador de mobilització de l'ANC, en l'acte de presentació d'aquest dimarts davant l'Arc de Triomf de Barcelona. Minuts abans, les dues entitats han obert les inscripcions als que hi vulguin participar.

"Fem una mobilització descentralitzada però connectada amb un acte simultani en els cinc escenaris", ha seguit explicant Codina, que també ha detallat que les marxes s'organitzaran en 44 trams distribuïts entre les cinc ciutats. Encara no ha especificat, tanmateix, en què consistiran les actuacions que es duran a terme, com cada any, a les 17.14, que s'anunciaran en els propers dies juntament amb la presentació de la samarreta d'enguany. Només ha dit que si l'any passat el centre de l'acció va ser el punter aquest any el principal element serà "el punt" com a final de trajecte cap a la independència. De fet, el lema d'aquesta Diada serà "A punt".

"Crida a la unitat"

El president de l'ANC, Jordi Sánchez, també intervingut en la presentació per subratllar que la convocatòria d'aquest any "vol ser una crida a l'unitat" dirigida als governants catalans. "El sobiranisme sap que cal per culminar aquest últim trajecte cap a la independència", ha declarat, per insistir que és la "inequívoca voluntat d'unitat" el que ha de portar Catalunya a culminar els "últims 100 metres" cap a la república catalana.

Preguntat pels periodistes, Sánchez ha evitat pronunciar-se sobre si aquesta manifestació de l'Onze de Setembre serà "l'última". "És un tòpic dir que serà l'última Diada i l'any passat no ho vaig dir i aquest any tampoc", ha afirmat, per expressar que "el rellevant" no és saber quin és el seu "desig" sinó fer palès que mentre no s'hagi assolit la independència ANC i Òmnium estaran "compromesos amb les mobilitzacions al carrer".

Malgrat que Sánchez ha deixat clar que la mobilització d'aquest any no ha de "competir" amb les diades anteriors, el president d'Òmnium, Jordi Cuixart, ha pronosticat que "el poble no fallarà" perquè "no ha fallat mai". "Enguany no serà una excepció", ha reblat, a la vegada que a fet una crida a la participació de tots els "demòcrates".

Més informació en els pròxims minuts

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació