Dissabte, 4 de maig de 2024

«Decepció» al Sobirà per la privatització del menjador escolar

Les famílies lamenten que ni el Consell Comarcal ni cap ajuntament aposti per mantenir la gestió pública del menjador escolar

Jordi Ubach 22 de juliol de 2016 a les 17:30

Imatge d'arxiu de la façana de l'Escola Àngel Serafí Casanovas de Sort. Foto: ACN


Els pares i mares d'alumnes de les escoles de Sort, Rialp, Llavorsí i Tírvia han mostrat la seva decepció per la "privatització" del menjador escolar a partir del curs que ve, un servei gestionat des de 2011 per l'Escola Àngel Serafí Casanovas de Sort mitjançant un conveni amb l'Ajuntament de la localitat. Això era possible fruit d'una cessió del Consell Comarcal del Pallars Sobirà, que és qui realment té les competències en menjador escolar, delegades pel Departament d’Ensenyament.

Atenent-se a la normativa vigent, el Departament obliga ara al Consell Comarcal a derogar el conveni existent, al·legant que el centre escolar no pot portar la gestió del menjador, i l'invita a treure a concurs el servei per a que el gestioni una empresa del sector. L'Ajuntament de Sort, contrari a l'externalització del servei, va manifestar al Consell la seva voluntat de gestionar el menjador de l'Escola de Sort, però finalment i després de fer-ne una valoració econòmica, el consistori ha rebutjat aquesta possibilitat per limitacions pressupostàries.

Mitjançant un comunicat, el Consell Comarcal ha assegurat que es veu en l'obligació de licitar la concessió a una empresa del sector d'acord amb la normativa vigent de contractes del sector públic i atenent a les peticions del Departament d'Ensenyament.

Les famílies contra la "privatització"

Les famílies dels alumnes han intentat els darrers dies evitar l'externalització del servei. Per un costat, han entregat un escrit als Serveis Territorials d'Ensenyament a Lleida juntament amb gairebé 1.500 signatures recollides, 521 de les quals en paper i 846 a través de la plataforma digital Change.org.

D'altra banda, aquest dijous a la nit s'ha celebrat una reunió a Llavorsí amb membres dels ajuntaments de Sort, Rialp, Llavorsí, Baix Pallars i les AMPA de les escoles afectades per tal d'arribar a un acord que possibilités que els consistoris s'encarreguessin de la gestió, però no ha fructificat i tots els ajuntaments han declinat assumir el servei. Tot apunta, doncs, que la gestió del menjador escolar sortirà a concurs aquest dimecres.

Per la portaveu de l'AMPA, Carme Schouten, és "decepcionant" que cap ajuntament ni el Consell Comarcal apostin per mantenir la gestió pública del menjador escolar.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació