Dissabte, 18 de maig de 2024

Nou rescats dels Bombers en deu hores, dos d'ells al Pallars

La intensa activitat ha fet que els tres helicòpters del cos estiguessin enlairats simultàniament

Redacció 18 de juliol de 2016 a les 09:12

Un dels rescats d'aquest dissabte. Foto: Bombers de la Generalitat


Els Bombers de la Generalitat han treballat aquest cap de setmana en un total de nou rescats i recerques al medi natural arreu del territori. La majoria d'intervencions ha estat per atendre excursionistes que han patit alguna caiguda o relliscada que els ha provocat un esquinç o fractura. Els Bombers insisteixen a portar l'equipament i la roba adequada per fer excursionisme, consultar abans de la sortida la previsió meteorològica, anar acompanyat i no esgotar les hores per evitar que es faci fosc abans que s'hagi tornat.

Jove amb esquinç al turmell a Espot

Al Pallars Sobirà han estat dos els excursionistes ferits. A les 9.14h de dissabte al matí els Bombers de la Generalitat van activar una dotació per un rescat a Espot. Van traslladar una noia de 18 anys de nacionalitat israeliana des de la pista propera al refugi d'Amitges fins al seu vehicle per un turmell esquinçat.

Noia precipitada a Alt Àneu

Els Bombers van rebre un nou avís a les 11.48h per un rescat a Alt Àneu, al barranc de la Tinta. Un helicòpter amb el GRAE va rescatar una excursionista francesa de 21 anys que va lliscar per un pendent de 50 metres i finalment va caure 5 metres en vertical. Una ambulància dels Pompièrs d'Aran la va portar a l'hospital de Vielha amb diverses contusions.

Set rescats més al Berguedà, la Cerdanya, Ripollès i l'Empordà

La resta de rescats han tingut lloc a les comarques del Berguedà, la Cerdanya, el Ripollès, l'Alt Empordà i el Baix Empordà. Els Bombers recorden que cal portar l'equipament i la roba adequada per fer excursionisme, consultar abans de la sortida la previsió meteorològica, anar acompanyat i no esgotar les hores per evitar que es faci fosc abans que s'hagi tornat.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació