Dilluns, 29 d'abril de 2024

Un estiu «dinosàuric» i cultural a Isona a l'abast de les famílies

Aquest estiu es reprenen les excavacions paleontològiques als Nerets, Orcau i Abella de la Conca

Redacció 6 de juliol de 2016 a les 09:54

Un grup d'alumnes en una exposició de l'ICP sobre els dinosaures. Foto: ICP


El Museu de la Conca Dellà, a Isona i Dinosfera, a Coll de Nargó (Alt Urgell), ofereixen un extens programa d’activitats familiars aquest estiu per donar a conèixer l’extraordinari patrimoni paleontològic del Pirineu pel que fa a restes de dinosaures. Ambdós espais formen part del projecte Dinosaures dels Pirineus que, sota la direcció científica de l’Institut Català de Paleontologia Miquel Crusafont (ICP), impulsa una xarxa d’espais museogràfics sobre dinosaures en diverses comarques. Durant els mesos de juliol també s’excavaran alguns jaciments de la zona.

Les activitats de divulgació d’ambdós centres coincideixen amb la temporada que els paleontòlegs del grup de recerca del Mesozoic de l’ICP excaven en diferents punts del territori. Enguany està previst excavar als Nerets (Tremp) per recuperar restes d’hadrosaures, sauròpodes i anquilosaures; a Orcau (Isona), on s’explorarà la continuïtat del coll de sauròpode excavat l’any 2014 per veure si es pot localitzar el cap de l’animal i, finalment, a la Planta del Mestre (Abella de la Conca), on es recuperarà una cua amb 11 vèrtebres d’un hadrosaure.

Les activitats que s’oferiran al Museu de la Conca Dellà estan adreçades a un públic familiar i infantil i tenen com a objectiu donar a conèixer l’excepcional registre fòssil de l’etapa final dels dinosaures que van viure en aquesta zona fa uns 70 milions d’anys, així com també altres punts d’interès cultural vinculades al poblament humà d’aquest territori els darrers milers d’anys. Les propostes inclouen tallers per als més menuts, visites guiades al castell de Llordà i a l'església de Santa Maria de Covet i observacions astronòmiques.

Per a més informació, es pot consultar la web del Museu, o contactar mitjançant correu electrònic a museucd@parc-cretaci.com o telèfon 973 665 062.
 

Activitats previstes per aquest estiu al Museu de la Conca Dellà.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació