Dilluns, 6 de maig de 2024

​Mig centenar de veïns de Soriguera protesten pel mal estat de la carretera

Veïns dels nuclis de Malmercat, Tornafort i Puigforniu fan una marxa lenta per la N-260 fins a Sort reclamant "carreteres dignes"

ACN 4 de juliol de 2016 a les 10:41

Els veïns demanen carreteres dignes amb una pancarta a l'encapçalament de la marxa. Foto: ACN


Mig centenar de veïns dels nuclis de Tornafort, Malmercat i Puigforniu, han fet aquest diumenge a la tarda una marxa lenta per la N-260 fins a Sort per protestar pel mal estat de la carretera que dóna accés a aquestes tres poblacions del municipi de Soriguera, una via que presenta un deficient estat de conservació. Els veïns estan farts del deteriorament de la carretera que porta fins a casa seva i de la falta de resposta de l'administració, i han carregat especialment contra el Consell Comarcal del Pallars Sobirà, encara que la carretera és de titularitat municipal.

Els participants a la protesta han caminat durant més d'una hora per un dels carrils de la N-260 des de la intersecció de Saverneda (on comença la LV-5131) fins a Sort mentre els Mossos regulaven el pas dels vehicles. No hi ha hagut problemes de circulació rellevants, segons ha informat el Servei Català de Trànsit. La queixa d'aquesta veïns de Soriguera es reprodueix a altres poblacions pirinenques on fa anys que no es fan inversions a les carreteres locals.
 

Els veïns denuncien l'estat de la carretera LV-5131. Foto: ACN


Els manifestants caminaven darrere d'una pancarta amb el lema "Volem carreteres dignes. 7km + de 200 forats" i han repartit fulletons amb les seves reivindicacions entre els conductors. La portaveu dels veïns, Núria Garcia, ha demanat disculpes pels inconvenients que hagin pogut provocar "però és que ja no sabem què fer perquè es mogui el Consell Comarcal i faci el manteniment que ha de fer". "Hi ha carreteres en què fa anys que no s'hi actua i n'estem farts perquè és un perill pels qui pugen i baixen cada dia, com el transport escolar, i els veïns trenquem els cotxes perquè hi ha uns forats que fan por", ha lamentat. 
 

Un manifestant repartint fulletons entre els conductors. Foto: ACN


Garcia no accepta com a excusa que el Consell Comarcal no té diners perquè la Generalitat no li traspassa. "Tothom es passa la pilota, però el problema persisteix, les carreteres secundàries que van als pobles estan totalment abandonades", ha afegit.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació