Divendres, 19 d'abril de 2024

El turisme de Lleida preveu un augment de l'ocupació del 6% durant l'estiu

En els quatre primers mesos d’enguany l’ocupació en els establiments de turisme reglat a la demarcació ha crescut un 11% en nombre de pernoctacions

Redacció 29 de juny de 2016 a les 09:13

Es preveu que el turisme augmenti aquest estiu a la demarcació de Lleida. Foto: Adrià Costa


El Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida preveu una bona temporada turística estival a les comarques lleidatanes, amb un increment en el nombre de pernoctacions que es podria situar un 6% per sobre de la temporada anterior, sempre que les condicions meteorològiques siguin bones.

Els diferents subsectors d'allotjament turístic de la demarcació de Lleida, com ara turisme rural, hoteleria, càmping i la resta de sectors, a més de les empreses de turisme actiu, es mostren optimistes envers el comportament turístic per a aquest estiu. També es preveu un increment de la despesa turística.

Aquest augment de l'ocupació i del nivell de despesa també incidiran de manera favorable en l'increment en la contractació de serveis de cara a les activitats de turisme actiu i esports d’aventura, com també en la resta d'activitats de caire lúdic i cultural que es poden dur a terme durant aquesta època de l'any al territori i en el sector de la restauració.

Les previsions del Patronat són determinades tant per l’augment de la demanda que estan experiment els diferents subsectors d’allotjament de les zones turístiques de la demarcació de Lleida i el ritme de les reserves, com pel fet que des de l’inici de l’any es manté una tendència a l’alça quant al nombre de visitants i de pernoctacions respecte al 2015.

Segons les dades de l’INE referents al període de gener a abril d’enguany, el nombre de pernoctacions en els establiments d’hoteleria, turisme rural, apartaments turístics i càmpings s’ha incrementat en un 11% en el conjunt de la demarcació de Lleida respecte al mateix període de l’any 2015.

L’estiu de l'any passat, el nombre de pernoctacions en els establiments de turisme reglat de les comarques lleidatanes ja va suposar un augment d’un 5,31% respecte a l’any anterior i l’estiu del 2014 ja es va tancar amb un increment del 7,5% en el nombre de visitants i d’un 8% en el nombre de pernoctacions en relació al 2013.

Les dades positives d’aquests dos darrers anys, com també l’increment en el nombre de visitants i de pernoctacions en els quatre primers mesos d’aquest any 2016, marquen un canvi de tendència i confirmen la millora que estan registrant les comarques de Lleida, millora que s’ha notat en una major activitat econòmica i en un increment en la contractació de serveis turístics i de restauració, com també en una satisfacció del sector.

Pel que fa al turisme estranger, el Patronat preveu que es mantingui en percentatges similars als de l’estiu de l’any 2015, que ja va tenir un comportament molt favorable amb un creixement de l’11,47% en relació al 2014. L’any 2015 els visitants estrangers van representar el 18% del total dels turistes que van visitar Lleida durant els mesos d’estiu, mentre que les pernoctacions van suposar el 15% del total.

El Patronat preveu que si es compleixen aquestes previsions, les comarques de Lleida rebran durant les vacances d’estiu al voltant d’uns 570.000 turistes, que generaran per sobre d’1.675.000 pernoctacions, al marge de les segones residències, que no estan quantificades.

El mes d’agost, com ja és habitual, serà el que comportarà una major demanda turística, amb una mitjana d’ocupació que oscil·larà entre el 70 i el 85%, segons el tipus d’allotjament i la zona turística, tot i que en algunes dates, destinacions i tipologies d’allotjament els percentatges poden arribar a la plena ocupació a les zones del Pirineu i pel llarg cap de setmana del 15 d’agost. Els mesos de juliol i setembre tindran un comportament molt similar, amb una ocupació mitjana que estarà entre el 45 i el 60%, depenent també del tipus d’allotjament i de la zona.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació