Dissabte, 20 d'abril de 2024

«Tampanada» i «a plaeret», les noves samarretes «Parlapallares.cat»

Unes 2.000 persones han participat en la votació de les samarretes 2016

Redacció 21 de juny de 2016 a les 09:09

La presentació de les noves samarretes va tenir lloc divendres a Sort. Foto: Joan Ordi


El Carrer Major de Sort ha acollit aquest divendres la presentació de les noves samarretes Parlapallares.cat que cada inici d'estiu treu a la venda l'Associació Cultural Cambuleta per a la promoció del dialecte del Pallars. Es tracta d'unes samarretes de màniga curta amb una paraula pròpia d'aquest dialecte estampada al pit amb les seves corresponents traduccions al català, castellà i anglès.

Aquest any, com ha novetat, s'ha organitzat una votació popular a través de les xarxes socials perquè els seguidors d'aquestes peces de vestir escollissin dues paraules entre les diverses que es proposaven. Unes 2.000 persones han participat en aquest referèndum i s'han decantat pels mots "a plaeret" (a poc a poc) i tampanada (patacada).

La festa de presentació ha comptat amb un nombrós públic que ha pogut gaudir de l'actuació musical del cantautor lleidatà Martí de Térmens, a més de degustar unes tapes especialment elaborades per l'ocasió acompanyades pels vins pallaresos del Celler del Batlliu. De moment s'han estampat 3.000 samarretes amb diferents talles i per ambdós sexes que és poden trobar en establiments comercials de Sort, La Pobla de Segur i Tremp.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació