Dijous, 25 d'abril de 2024

Un total de 70 alumnes pallaresos s'examinen de la selectivitat

Llengua castellana i literatura és el primer dels exàmens que han hagut de respondre

Redacció 14 de juny de 2016 a les 09:52

Més de 32.000 estudiants realitzen les proves d'accés a la universitat. Foto: Adrià Costa


Fins a 70 estudiants pallaresos -46 del Pallars Jussà i 24 del Pallars Sobirà- s'examinen de la selectivitat des d'avui a les nou del matí fins al dijous. La majoria d'ells ho fan a Lleida, a excepció dels alumnes de l'INS Hug Roger III de Sort, que s'examinen a la Seu d'Urgell. Les proves han començat a les nou del matí amb l'examen de Llengua Castellana i Literatura. Avui també hauran de superar el de Llengua Catalana i Literatura i algunes assignatures de modalitat com per exemple Química, Dibuix Tècnic o Economia. 

Cinc exàmens obligatoris i tres de voluntaris

Les PAU es divideixen en dues fases: la fase general, que és obligatòria i consta d'un total de cinc exàmens (català, castellà, llengua estrangera, filosofia o història i una matèria de modalitat), i la fase específica, que és voluntària per a tots els perfils d'estudiants on poden presentar-se a un màxim de tres assignatures de modalitat.

Els alumnes que obtinguin un 5 de mitjana entre la nota de batxillerat (que té un valor del 60%) i la qualificació obtinguda en la fase general de les PAU (amb un valor del 40%, si la qualificació d'aquesta fase general és com a mínim de 4), hauran superat les PAU i, per tant, tindran nota d'accés a la universitat. Amb les dues millors qualificacions de la fase específica, es calcula la nota d'admissió que pot arribar fins als 14 punts.

Els resultats, el 29 de juny

Els estudiants podran consultar el resultat de les proves a partir del dia 29 de juny per internet al portal https://accesnet.gencat.cat. Tots aquells estudiants que obtinguin una qualificació igual o superior a 9 punts en la fase general de les PAU rebran una distinció de la Generalitat.

A tot Catalunya, 32.224 estudiants estan convocats a les proves d'accés a la universitat (PAU). Hi ha 152 tribunals ubicats en seus universitàries i alguns centres de secundària, distribuïts en 18 poblacions: Barcelona, Vic, Bellaterra, Sabadell, Igualada, Manresa, Vilanova i la Geltrú, Castelldefels, Mataró, Canet de Mar, Girona, Olot, Figueres, Lleida, La Seu d'Urgell, Tarragona, Reus i Tortosa. 
 

Horaris de les proves

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació