Dijous, 25 d'abril de 2024
esports

La Milla Vertical d'Àreu creix amb la Copa Vertical Tres Nacions

La popular cursa de muntanya es disputa aquest vespre amb uns 170 inscrits

Redacció 11 de juny de 2016 a les 10:24

Sortida de la Milla Vertical d'Àreu d'enguany. Foto: Milla Vertical d'Àreu


Quan l'important no és arribar primer a la meta, sinó fer-ho abans que l'ombra del sol. Aquest és l'objectiu de la Milla Vertical d'Àreu, que aquest cap de setmana celebrarà la seva 3a edició i que s'ha presentat aquesta setmana a la Diputació de Lleida. La prova va néixer fa dos anys per prendre el relleu de la desapareguda "Cuita el Sol". El repte, aconseguir creuar la línia de meta, situada al Monteixo, concretament a 2.905 metres, abans que el sol marxi per darrere de les muntanyes.

La tercera Milla Vertical d'Areu, municipi d'Alins, que se celebrarà aquest vespre, és una cursa única a Catalunya, que forma part del Campionat Internacional de Curses Verticals als Pirineus. Aquest any, a més, s'ha creat la "Copa Verticals Tres Nacions" que conjuntament amb la Kilomètre Vertical de Goulier (França) i la Kilometer Vallnord-CPA (Andorra) és puntuable.

La presentació ha tingut lloc aquesta setmana a la Diputació de Lleida i ha comptat amb la presència del vicepresident tercer de la Diputació de Lleida, Gerard Sabarich; de l'alcalde d'Alins, Josep Lladós; del president de l'EMD d'Àreu i director de la Milla, Jordi Escolà; del director de Muntanya, Manel Pérez, i del corredor del Pallars Sobirà i fill d'Àreu, Guiu Escolà.
 
En nom del Patronat de Turisme i de la Diputació de Lleida, el vicepresident Gerard Sabarich ha afirmat que s'està treballant perquè aquesta cursa sigui coneguda i reconeguda, fent difusió i promoció de l'esport i del patrimoni natural dels Pirineus lleidatans. Aquesta cursa és molt important pel territori, ja que els beneficis que genera reverteixen en el municipi d'Àreu i a la Vall Ferrera. Es genera territori, economia i marca turística, ha dit Sabarich.

L'alcalde d'Alins, Josep Lladós, ha agraït el suport rebut per la Diputació de Lleida, el Patronat de Turisme i el Consell Comarcal del Pallars Sobirà per poder organitzar un any més la Milla Vertical. Segons el director de la Milla, Jordi Escolà, aquesta cursa de muntanya és de gran duresa a la part final del recorregut, amb 1.685 metres de desnivell positiu i un total de 4.200 metres.

A dia d'avui hi ha més de 150 inscrits, però els organitzadors preveuen la participació d'uns 170, que se sumaran als 40 participants de la Mini-Milla, adreçada a nens i nenes de 3 a 12 anys. Entre els corredors inscrits destaquen Laura Orgué (Campiona del Món de  Verticals) i Ferran Teixidó (tercer classificat en la Copa del Món).
 
Paral·lelament, per primera vegada, s'ha organitzat el Festival de Muntanya Pica d'Estats que ofereix un conjunt d'activitats de senderisme per la Vall Ferrera per tal de créixer i fer més atractiu el cap de setmana.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació