Diumenge, 28 d'abril de 2024

​​El Dansàneu celebra els 25 anys estrenant una producció pròpia

L'acte institucional per commemorar el quart de segle del festival comptarà amb l'escriptor Albert Villaró i el conseller de Cultura, Santi Vila

ACN 11 de juny de 2016 a les 10:41

Presentació del festival a la Diputació de Lleida. Foto: ACN


El Dansàneu celebra els 25 anys estrenant una producció pròpia que fusiona tradició i modernitat. L'espectacle "Esvorell", que es presentarà el 25 de juny a Santa Maria d'Àneu, és fruit del treball conjunt del Dansàneu amb el festival Ésdansa de les Preses (Garrotxa) i la fira Mediterrània de Manresa. En aquesta edició el Dansàneu, reconvertit de les l'any passat en Mercat Festiu de les Danses del Pirineu, concentra les activitats entre el 21 i el 26 de juny en set pobles: Esterri d'Àneu, València d'Àneu, Isil, la Guingueta d'Àneu, Espot, Escaló, Sorpe i Sort.

L'acte institucional per commemorar el quart de segle del festival es farà el dia 23 a dos quarts de set a l'Ecomuseu de les Valls d'Àneu i comptarà amb el pregó de l'escriptor Albert Villaró i la presència del conseller de Cultura, Santi Vila. La presentació del 25è Dansàneu s'ha fet aquest divendres al migdia a la Diputació de Lleida. La corporació provincial s'ha incorporat al conveni de col·laboració signat fa un any entre el Departament de Cultura, el Consell Comarcal del Pallars Sobirà, els ajuntaments d'Esterri d'Àneu, Espot, la Guingueta d'Àneu i Alt Àneu, i el Consell Cultural de les Valls d'Àneu, per tal de garantir la continuïtat futura del festival més enllà d'aquests 25 anys.

El Dansàneu tornarà a reunir grups de dansa i música tradicional d'Euskal Herria -Aurtzaka Dantza Taldea de Beasain-, Occitània -El Fadrins de Vielha-, Aragó -grup de 'paloreros' de Jaca-, i Catalunya, amb el grup de jotes Lo Planter de Tortosa. A banda dels espectacles i exhibicions de dansa, també s'han programat concerts, sessions de formació, cercaviles i presentacions de llibres. Tots els actes són gratuïts.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació