Divendres, 19 d'abril de 2024

Talarn viurà aquest cap de setmana la 6a Fira del Vi del Pirineu

Un total de 12 cellers pirinencs obriran les seves portes als visitants de la Fira, que se celebrarà els dies 10, 11 i 12 de juny

Redacció 10 de juny de 2016 a les 09:19

Presentació del certamen a la Diputació de Lleida. Foto: Diputació de Lleida


La 6a Fira de Vi del Pirineu se celebrarà els dies 10, 11 i 12 de juny a Talarn. La Diputació de Lleida dóna suport a aquest esdeveniment que té com a objectiu aglutinar els cellers que elaboren vi a la zona pirinenca i prepirinenca. La propera edició de la Fira del Vi s'ha presentat a la Diputació de Lleida amb la presència del diputat Eloi Bergós i l'alcalde de Talarn, Lluís Oliva.
 
En la seva intervenció, el diputat Eloi Bergós ha destacat que aquesta fira està dedicada a un producte, la vinya, que pràcticament havia desaparegut en els anys setanta i que actualment ha tornat a prendre molta força amb nous cellers que elaboren i produeixen un vi d'excel·lent qualitat. Així doncs, la Diputació de Lleida dóna tot el seu suport a una iniciativa que ajuda a conèixer uns cellers, que darrerament han anat creixent de manera exponencial, a més de promocionar turísticament aquestes comarques del Pirineu lleidatà a través del vi.   
 
Seguidament, l'alcalde de Talarn, Lluís Oliva, ha explicat que la fira inclou diferents activitats com ara visites als cellers i la degustació de la gastronomia pallaresa maridada amb els vins dels 12 cellers que hi seran presents. Així, doncs, s'ha ampliat l'oferta gastronòmica amb sopar i vi tant el divendres com el dissabte.
 
Com a fet destacable també el dissabte al matí, s'han organitzat diferents visites als cellers del Pallars. Aquest any, com a iniciativa de la Cambra de Comerç de Reus i l'Associació de Fires de Vi de Catalunya, s'ha convidat el Celler Comalats de l'Ametlla de Segarra. Com a novetat, el dissabte a les nou del matí, tindrà lloc la primera Marxa BTT Talarn Vi Bike Lleida. Una marxa que permet descobrir el paisatge pallarès i l'entorn de la vinya. S'han organitzat dos recorreguts: un de 47 quilòmetres i 1.200 metres de desnivell i l'altre de 32 quilòmetres i 600 metres de desnivell. El diumenge de fira està prevista la mostra gastronòmica lligada a la cuina pallaresa. 
 

Programa d'actes de la 6a Fira del Vi del Pirineu

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació