Divendres, 26 d'abril de 2024
esports

Carles Puyol inaugura el seu «Cruyff Court» a la Pobla de Segur

L'excapità blaugrana apadrina aquest projecte, que promourà l'esport i els valors entre els infants de la població

Redacció 7 de juny de 2016 a les 19:10

Carles Puyol ha inaugurat la Cruyff Court que porta el seu nom. Foto: Jordi Ubach


Carles Puyol, exjugador de l'FC Barcelona; Jordi Cruyff, en representació de la Fundació Cruyff; Jordi Cardoner, vicepresident primer del FC Barcelona; Xavier Bertolín, director de l'Àrea Comercial i Educativa de la Fundació Bancària ”la Caixa”; Lluís Costa, director comercial de CaixaBank de la Direcció Territorial de Catalunya, i Lluís Bellera, alcalde de la Pobla de Segur, han inaugurat aquest dimarts a la Pobla de Segur el Cruyff Court Carles Puyol.

Aquesta iniciativa és fruit de l’aliança entre la Fundació Cruyff, l’Obra Social ”la Caixa” i la Fundació FC Barcelona per a la construcció, manteniment i dinamització d’un total de 15 Cruyff Courts arreu de Catalunya, prioritzant zones desafavorides, amb un únic objectiu: la inclusió social d’infants i joves especialment vulnerables a través de la pràctica de l’esport. La pista de la Pobla està situada just davant de l'Espai Raier, a la plaça de les Pobles.

En els seus parlaments, Puyol ha ressaltat l'"immens llegat del Johan, com a jugador i com a entrenador". Puyol ha confessat que a Cruyff "se li il·luminava la cara quan parlava dels projectes de la seva fundació". Per això, ha dit, "vull animar tota la seva gent perquè continuïn el seu llegat. Sempre tindran el meu suport. És un honor tenir el meu nom vinculat al Johan".


L'exjugador blaugrana també ha tingut unes paraules de record pel seu amic Javi Pérez, mort fa tot just un mes, de qui ha destacat la seva voluntat per tirar endavant projectes com el Cruyff Court a la Pobla de Segur. "Últimament comentàvem que, ara que estic retirat, faríem coses pel poble, i aquesta pista n'és un exemple", ha explicat visiblement emocionat.

Jordi Cruyff, per la seva banda, ha ressaltat que el seu pare "ha deixat un buit important, però tothom que treballa amb nosaltres està donant el millor per tirar endavant el projecte". El fill de Johan Cruyff ha destacat de Puyol els valors que sempre ha demostrat durant la seva carrera com a futbolista.

Què són els "Cruyff Courts"?

Els Cruyff Courts són petits camps de futbol d'ús lliure que tenen com a objectiu fomentar l'esport i inculcar valors com la responsabilitat, la integració, el joc en equip i la superació personal, així com aconseguir prevenir el sedentarisme i l'obesitat infantil.
 

Puyol ha compartit pista amb els nens en l'estrena de la pista. Foto: Jordi Ubach


Aquesta aliança a tres bandes (Fundació Cruyff, Obra Social ”la Caixa” i Fundació FCB) també preveu potenciar dos projectes específics en aquests camps de futbol: els Cruyff Courts 6vs6, un campionat per a nois i noies de 10 a 12 anys en què participen tots els Cruyff Courts, i el Community Program, amb l’objectiu que els joves de diferents barris aprenguin a organitzar el seu propi torneig.

La col·laboració per al desplegament del projecte Cruyff Courts a Catalunya se suma a l'aliança entre les tres entitats per impulsar el projecte Pati 14 de la Fundació Cruyff, que preveu la renovació de deu zones d'esbarjo d'escoles ubicades en diferents localitats catalanes. Arreu del món hi ha un total de 211 Cruyff Courts, repartits en 18 països diferents.
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació