Divendres, 17 de maig de 2024

La gestió del conflicte, a debat en les Jornades de Salut Activa del Sobirà

Fins a 123 alumnes han participat en aquestes jornades, incloses dins el projecte "No perdis el Nord!"

Redacció 19 de maig de 2016 a les 09:37

Una imatge de la jornada a les Planes de Son. Foto: MónNatura Pirineus


Un total de 123 alumnes de 3r i 4t d'ESO dels instituts INS Hug Roger III de Sort i SES Morelló d'Esterri d'Àneu s'han desplaçat aquest dimarts fins al centre Món Natura Pirineus de les Planes de Son per participar en els tallers de les Jornades de Salut Activa del programa "No perdis el Nord! Programa de suport a l'educació emocional per adolescents". 

Es tracta d'un programa destinat a la prevenció de riscos psicosocials i de salut dels joves i en el reforç de les competències i habilitats emocionals d'aquests. Els nois i noies van participar en diversos tallers i en un teatre-fòrum a càrrec de la companyia de teatre social Impacta't. El programa es coordina des de la Taula sectorial d'atenció a la infància i adolescència formada pels Centres d'educació secundària del Pallars Sobirà, els Serveis Socials del Consell Comarcal, l'Oficina Jove, l'Àrea Bàsica de Salut i els Mossos d'Esquadra.

Una de les activitats destacades del projecte són les jornades monogràfiques que tenen un marcat caràcter lúdico-reflexiu i que aquest any giren al voltant de la gestió positiva del conflicte i en especial aborden les problemàtiques relacionades amb l'assetjament escolar, conegut com a bullying i ciberbullying. En l'edició de l'any passat els alumnes van debatre sobre sexualitat.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació