Dissabte, 18 de maig de 2024

​L'accés rodat a Baiasca estarà tancat fins que no es construeixi una variant

La desesperació dels veïns els ha portat a plantejar-se demanar ajuda a l'exèrcit espanyol

ACN / Redacció 13 de maig de 2016 a les 14:14

Tècnics de la Diputació i el Consell Comarcal observant el talús. Foto: ACN


Tècnics de la Diputació de Lleida i del Consell Comarcal del Pallars Sobirà han visitat aquest divendres al matí la carretera de Baiasca per trobar la solució a aquest punt negre que manté la carretera tallada i el poble aïllat des d'aquest dijous, a causa de les constants esllavissades que han provocat les pluges dels últims dies. Els tècnics s'han mostrat favorables a deixar un pas habilitat per emergències (ambulàncies o bombers) i construir un variant.

Durant la visita a la carretera no s'han volgut parlar de terminis però el que de moment està clar és que els 15 veïns de Baiasca hauran de fer a peu els 1.200 metres de carretera que uneixen el poble amb l'aparcament provisional on hi tenen els seus vehicles particulars, situat a l'altre costat del punt on la muntanya s'ha esfondrat. Els veïns tenen clar que no evacuaran Baiasca, ja que consideren que marxar seria com abandonar el poble.

La desesperació i impotència dels veïns els ha portat a plantejar-se demanar ajuda a l'exèrcit espanyol per poder reobrir la carretera amb unes mínimes garanties de seguretat. Els veïns de Baiasca porten des de dimarts amb aquesta situació i ja comencen a sorgir petits inconvenients com que Correus no puja a repartir les cartes o que el camió d'escombraries no pot recollir la brossa.
 

Veïns de Baiasca creuant a peu amb la compra pel punt negre. Foto: Jordi Fillet


De moment, durant la visita dels tècnics d'aquest divendres, s'ha decidit no seguir invertint diners en assegurar el punt de les esllavissades i encarar els esforços a construir una nova variant en un terreny més segur. Segons ha confirmat el tècnic de la Diputació, en uns 15 dies, quan el projecte estigui enllestit, es podrà començar a parlar de terminis i dates.

Tot i haver pres aquesta decisió, el que manca encara és el finançament per construir aquesta variant. Des de l'Ajuntament de Llavorsí es demana col·laboració i implicació de totes les administracions donat que es tracta d'un poble aïllat. 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació