Diumenge, 5 de maig de 2024

​La Comissió Assessora del Pallars presenta els resultats de la temporada

Espot i Port Ainé rebran inversions d'1,7 milions d'euros durant el 2016 | L'estació d'Espot celebrarà la propera temporada el seu 50è aniversari

Redacció 13 de maig de 2016 a les 09:27

La reunió de la Comissió Assessora del Pallars ha tingut lloc a Rialp. Foto: Skipallars


La Comissió Assessora del Pallars s'ha reunit aquesta setmana a Rialp per fer balanç dels resultats de la temporada d'hivern 2015-2016. Durant el 2016, les estacions del Pallars de Ferrocarrils de la Generalitat (FGC) tenen un pla d'inversió d’1,7 milions d’euros destinats al condicionament de la terrassa de la cafeteria 2.000 d’Espot, a equipaments per a remuntadors, a continuar les obres d’adequació de la carretera d’accés a Port Ainé, entre d’altres.

Les estacions del Pallars Sobirà han experimentat enguany un augment en el nombre d’usuaris del 10,58% respecte la temporada anterior. Espot ha rebut 68.069 visitants i Port Ainé ha registrat un total de 110.384. El forfet parc lúdic, amb un increment del 32,08% de visitants i el forfet de debutants amb un increment del 25,85% de visitants, han estat els productes amb més bona acollida. L’hotel de Port Ainé 2000 ha aconseguit una ocupació mitjana del 82,87%, dada superior a la de la temporada passada, en què es va aconseguir una ocupació del 76,87%. 

Malgrat la manca de precipitació, les condicions meteorològiques han estat bastant favorables per la producció de neu artificial, fet que ha permès mantenir un bon número de pistes i de quilòmetres esquiables durant tot l’hivern. 

Durant la temporada, s’han dut a terme més de 60 activitats i esdeveniments. A Port Ainé destaquen diverses activitats esportives, com el Campionat de Catalunya de Múixing, els Campionats d’Espanya Freeski i Snowboard o la cursa popular Gall Fer, i lúdiques, com Tasts de vins i formatges de km 0. Espot ha estat seu de grans competicions internacionals com la Copa del Món FIS de Telemarc, la Copa d’Europa IPC, els Campionats de Catalunya infantils i el VIII Espot Tamarro Race. 

55% de visites a les webs, de Barcelona

Pel que fa a les visites a les pàgines webs de les estacions del Pallars un 55% provenen de Barcelona; un 18% de Lleida; un 16 % de Madrid i la resta d’altres indrets. L’estiu 2016 té com a objectiu la consolidació del centre Trail Running d’Espot, convertint-lo en la principal porta d’entrada del Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici. Més de 120 quilòmetres de rutes senyalitzades a més de 2.000 metres d’altitud. Un autèntic paradís per a senderistes i corredors. 

A Port Ainé, se seguirà donant a conèixer els itineraris i circuits de bicicleta de carretera i de BTT. La Corona del Pallars és un repte de més de 150 quilòmetres i amb més de 4.500 m de desnivell positiu. 

50è aniversari d'Espot i 30è de Port Ainé

Durant la propera temporada d’hivern, s’organitzaran diferents actes en motiu del 50è aniversari de l’inici de la construcció de l’estació d’Espot. També s’organitzarà un homenatge al promotor de l’estació de Port Ainé, Josep Messeguer, coincidint amb el 30è aniversari de l’estació. 

La Comissió Assessora del Pallars es va crear l’any 2012, impulsada per Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), i està formada per alcaldes, hotelers, restauradors i diferents ens turístics de la comarca, així com representants de les estacions d’Espot, Port Ainé, l’Associació Esportiva Pallars i l’Espot Esquí Club Valls d’Àneu. 

Mitjançant aquest organisme, impulsat per FGC, es vol mantenir informats els principals agents del territori sobre les actuacions que es duen a terme a les estacions en matèria de millores en les instal·lacions i els equipaments, noves estratègies comercials, i activitats de promoció turística, entre d’altres, a més d’actuar com a òrgan d’intercanvi entre els agents participants.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació