Divendres, 3 de maig de 2024

Sort tanca els accessos al riu Noguera Pallaresa per precaució

La força de l'aigua ha provocat danys al camp de regates i ha obligat els bombers a actuar

ACN 10 de maig de 2016 a les 13:27

Els accessos al riu al seu pas per Sort, tancats. Foto: ACN


L'Ajuntament de Sort ha decidit tancar els accessos al riu Noguera Pallaresa, al seu pas pel poble, davant la crescuda del cabal. Baldó Farré, primer tinent alcalde de l'Ajuntament, ha explicat que han adoptat aquesta mesura com a mesura de prevenció i per motius de seguretat. Farré ha explicat que les afectacions per la crescuda del riu no són com les dels aiguats del 2013 però sí que ha malmès part del camp de regates l'Aigüerola.

La força de l'aigua ha danyat el sistema de cablejat, ha malmès pilones i estructures de fusta d'aquesta instal·lació esportiva. Farré ha lamentat que actuacions de poda que s'han realitzat a tocar del riu no hagin retirat els troncs grossos i l'aigua se'ls hagi endut, alguns d'ells quedant enganxats a les pilones del camp de regates. Els Bombers han hagut d'actuar per retirar el cablejat del camp de regates i evitar mals majors.
 

Bombers actuant per retirar el cablejat al riu. Foto: ACN


Pel que fa a la pràctica dels esports d'aventura, Florido Dolcet, president de l'Associació d'empreses del Pallars Sobirà, ha dit que quan el cabal és elevat les empreses disposen de trams alternatius per la pràctica d'esports com el ràfting o el piragüisme. Dolcet ha dit que donen l'opció als clients de realitzar altres activitats.

Dolcet ha dit que les empreses valoren per damunt de tot la seguretat dels clients i per aquest motiu segueixen el minut a minut de la crescuda del riu. Dolcet ha explicat que aquest dimarts al matí baixen uns 200 metres cúbics per segon per Sort i a l'embassament de Sant Antoni n'entren més de 330. Dolcet ha reconegut que el moment punta s'ha produït aquesta matinada i que ara la situació està estabilitzada.
 

Així baixava el riu a Sort aquest migdia. Foto: Ajuntament de Sort

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació