Diumenge, 28 d'abril de 2024

Tremp tanca la Fira de Primavera amb més de 10.000 visitants

Èxit de la primera edició de la Trobada de bestiari de foc al Pirineu

Jordi Ubach 9 de maig de 2016 a les 12:35

La rambla Doctor Pearson, plena de gom a gom el diumenge. Foto: Jordi Uriach


Tremp ha tancat aquest diumenge els actes de la que ha estat la 52a edició de la Fira de Primavera, un certamen multisectorial que enguany i com a novetat ha incorporat la primera edició de la Trobada de bestiari de foc al Pirineu, organitzada conjuntament per l'ajuntament i la Colla de Diables Lo Peirot, saldada amb la participació d'un total de deu colles i un gran èxit d'afluència. L'àguila bicèfala "Cremablat" va presidir la trobada, que va finalitzar amb una cercavila amb bestiari de foc que va il·luminar els carrers de la ciutat el dissabte a la nit. 

El consistori calcula en unes 12.000 persones l'afluència durant tot el cap de setmana, en especial el diumenge al matí, el dia amb més concurrència. Un dels punts més visitats ha estat l'Espai Geoparc, situat davant de l'ajuntament, un macroestand d'exposició i divulgació on s'han donat a conèixer les accions que està impulsant l'Associació Geoparc Conca de Tremp-Montsec i on s'hi han hagut de repetir les conferències i tallers per l'interés que ha generat.

També ha estat un èxit l'exposició itinerant ubicada al Casal Cultural "Festes de foc al Pirineu", entorn a la tradició fallaire, patrimoni de la Humanitat. Els carrers i places de Tremp han acollit, a més, un bon nombre d'expositors de diferents sectors, des de l'artesanal fins a l'agrícola i motor, destacant el dels productors agroalimentaris de la comarca, tots ells adherits al projecte "Al teu gust, aliments del Pallars". Durant el cap de setmana, en aquesta zona s'han ofert activitats com una demostració de cuina i un tast d'olis.
 

La primera Trobada de bestiari de foc al Pirineu va ser un èxit. Foto: Llibert Cases


La regidora de Promoció Local i Fires, Anna Ritz, ha fet una valoració "molt positiva" de la fira, i ha mostrat la seva satisfacció per "l'èxit de públic i participació, tant d'expositors, que s'han incrementat respecte a l'any passat, com de visitants". Ritz també destaca en especial la bona acollida de la primera edició de la Trobada de bèsties de foc del Pirineu. "La desena de colles que hi han participat ja han mostrat interès en repetir l'any vinent", assenyala.

El conseller d'Empresa, Jordi Baiget, va ser l'encarregat d'inaugurar la fira el dissabte al matí, acompanyat de les autoritats locals i del president de Pimec i de Jussactiu, Josep González. 
 

El conseller Baiget efectuant el tradicional tall de cinta. Foto: Jordi Ubach

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació