Dissabte, 27 d'abril de 2024

Pedro Morenés entrega a Adrià Ibáñez el premi «Carta a un militar español»

El jove alumne de l'Institut de Tremp ha viatjat a Madrid amb la seva família i el director del centre

Jordi Ubach 4 de maig de 2016 a les 09:05

El ministre Morenés ha entregat el premi a Adrià Ibáñez. Foto: Defensa


El ministre de Defensa en funcions, Pedro Morenés, ha lliurat aquest dimarts a la seu del Departament el premi al guanyador de la tercera edició del concurs literari escolar "Carta a un militar español", dirigit als alumnes de 4t d'ESO, 1r i 2n de Batxillerat de tots els centres docents a nivell nacional i centres espanyols a l'estranger. El guardonat Adrià Ibáñez Pelegrí de l'Institut de Tremp, ha rebut com a premi un ordinador Mac Book.

Defensa premia també al centre docent del treball guanyador amb un ordinador portàtil i un projector interactiu, que ha recollit el director de l'Institut, Isidre Felip. Felip ha acompanyat el jove a l'acte de lliurament a Madrid juntament amb la seva família. Durant l'acte, Morenés ha agraït als professors dels alumnes premiats "per inculcar-los valors, principis, criteris i lleialtats d'una societat sana".

El certamen, organitzat pel Ministeri de Defensa, s'ha centrat aquest any en els "Herois d'Espanya", una temàtica amb la que des de l'organització es pretén donar a conèixer "els herois oblidats de la nostra història". Els participants han presentat un relat curt amb els fets i característiques d'un dels personatges proposats pel concurs. Ibáñez es va decantar per Agustina d'Aragó, considerada una gran defensora de Saragossa contra els francesos durant la Guerra del Francès. 

Aquest no és el primer premi important que aconsegueix aquest jove pallarès amb un futur literari prometedor. Entre altres, s'ha adjudicat el premi Coca-Cola de relat breu 2014 o el premi literari "La llum a les ones del futur" en dos ocasions. Ibáñez també ha estat finalista del premi Vent de Port 2014 i del premi literari internacional St. Pauls 2015.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació