Divendres, 26 d'abril de 2024

Arriba al Pallars Jussà una nova edició del «Bellugallibres»

Durant un mes s'han habilitat 14 espais en llocs públics del Pallars Jussà per a l'intercanvi de llibres

Redacció 27 d'abril de 2016 a les 09:33

Els llibres es poden retornar en qualsevol punt habilitat. Foto: Bernat Ferrer


Des del passat dia 22, la comarca del Pallars Jussà compta amb una nova edició del projecte Bellugallibres, que té com a objectiu potenciar la lectura sostenible i sensibilitzar envers el valor de la lectura i dels llibres, especialment a infants i joves, a partir d'espais situats en llocs públics de fàcil identificació. Està entroncat amb el projecte Pallars Lector, que fomenta la competència lingüística i el gust per la lectura en els centres educatius dels dos Pallars.

En aquests espais s'hi deixaran llibres de segona mà perquè altres lectors tinguin la possibilitat d'emportar-se'n un per llegir i tornar-lo a qualsevol dels espais. En molts països europeus aquesta activitat es coneix com a bookcrossing i promociona l'intercanvi de llibres de forma gratuïta i desinteressada.

Enguany, doncs, s'han habilitat 14 espais per tota la comarca. Són el Centre de Formació d'Adults, l'Escola Valldeflors, l'Institut de Tremp, l'Ajuntament de Tremp, la Biblioteca Maria Barbal, el Servei de Català (CNL), el Consell Comarcal, l'Institut, l'Ajuntament i el poliesportiu de la Pobla de Segur, l'Ajuntament d'Isona, l'Escola Agrària del Pallars, el Casal Sant Pere i l'Escola de Salàs de Pallars, l'Escola la Vall Fosca i l'Ajuntament de Capdella.

L'activitat, que s'allargarà fins el 22 de maig, està coordinada pel Servei Educatiu dels Pallars/CRP Pallars Jussà i coorganitzat amb els centres educatius i les institucions que disposen d'un espai Bellugallibres.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació