Dimecres, 24 d'abril de 2024

Denuncien la desaparició de 30.000 alevins de truita a Escaló

Els grups d'ERC, Fem Municipi i la CUP demanaran explicacions en el proper ple del Consell del Sobirà

Jordi Ubach 26 d'abril de 2016 a les 10:50

Repoblació de truites en una riera, en imatge d'arxiu. Foto: Josep M. Costa


Els grups d'ERC, Fem Municipi i la CUP del Consell Comarcal del Pallars Sobirà han denunciat a través d'un comunicat la desaparició de 30.000 alevins de truita "suposadament autòctona" del canal d'alevinatge d'Escaló, promoguda per l'ens comarcal. Els partits denuncien la "falta d'informació i transparència" de l'equip de govern del Consell i "l'opacitat de la seva gestió", i han preparat pel proper ple una bateria de preguntes, entre les quals, si els exemplars han estat sacrificats. 

El president del Consell Comarcal del Pallars Sobirà, Llàtzer Sibís, ha dit en declaracions a Pallars Digital que donarà les explicacions pertinents responent a les preguntes que se li plantegin en el ple ordinari previst pel proper dimarts a les 21h. 

Un canal de nova creació

El canal d'alevinatge d'Escaló, ubicat a tocar del Noguera Pallaresa, és un dels dos nous canals construïts recentment al Pallars Sobirà, juntament al de Llavorsí, amb l'objectiu de repoblar amb truita mediterrània les capçaleres dels rius intentant buscar un segell de qualitat. Les obres de construcció van suposar al seu moment una inversió d'uns 100.000 euros, que es van finançar gràcies a un ajut Leader i una aportació de la companyia Endesa.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació