Dissabte, 18 de maig de 2024

Sort i la Pobla de Segur tindran FP de piragüisme d'aigües braves

Es tracta d'un curs pioner a Catalunya que respon a les necessitats del territori

Redacció 21 d'abril de 2016 a les 09:21

Dos piragüistes baixant per un ràpid del riu Noguera Pallaresa. Foto: ACN


Els Instituts pallaresos de Sort i la Pobla de Segur estrenaran el pròxim curs un cicle de formació professional de piragüisme en aigües braves, pioner a Catalunya. El delegat d’Ensenyament a Lleida, Miquel Àngel Cullerés, ho ha anunciat recentment, i ha assegurat que aquest nou curs respon a les demandes dels corresponents sectors empresarials "que necessiten tècnics qualificats". Així ho va anunciar la consellera d'Ensenyament, Meritxell Ruiz, en el marc de la 10a edició de la Fira de Formació i Treball celebrada a Lleida.

Des dels consistoris de Sort i de la Pobla de Segur s'ha celebrat la notícia, ja que es tracta d'un curs llargament reivindicat i lluitat des dels dos ajuntaments. A la Pobla de Segur es realitzaran els blocs teòrics, mentre que a Sort i la Seu d'Urgell s'impartiran les temàtiques més pràctiques. El president de l'Associació d'Empreses d'Esports d'Aventura del Pallars Sobirà, Florido Dolcet, també s'ha mostrat satisfet, tot i que ha manifestat que la formació s'hauria de donar només a Sort perquè "és on tenim tots els mitjans, el riu, l'Institut, l'Escola de piragüisme, la tradició i la borsa de treball que generen les empreses d'esports d'aventura".

El president del Consell Comarcal del Pallars Sobirà, Llàtzer Sibís, també s'ha mostrat recentment favorable a la implantació d'aquest nou curs als centres pallaresos, destacant la importància de promoure la formació d'activitats i esports d'aventura al territori.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació