Divendres, 19 d'abril de 2024

Adrià Ibáñez guanya el concurs estatal «Carta a un militar español»

El jove alumne de l'Institut de Tremp captiva el jurat homenatjant Agustina d'Aragó

Jordi Ubach 15 d'abril de 2016 a les 10:19

Adrià Ibáñez, recollint el guardó provincial a Lleida. Foto: Javier Ibáñez


Adrià Ibáñez Pelegrí, un jove alumne de 4t d'ESO de l'Institut de Tremp, ha resultat guanyador del primer premi de la tercera edició del concurs nacional "Carta a un militar español" amb l'obra Agustina. El trempolí, de 16 anys, ha recollit aquest dilluns a Lleida el guardó que l'acredita com a vencedor provincial. El lliurament de premis a nivell estatal se celebrarà a Madrid a finals del mes de maig i anirà a càrrec del ministre de Defensa, Pedro Morenés.

El certamen, organitzat pel Ministeri de Defensa, s'ha centrat aquest any en els "Herois d'Espanya", una temàtica amb la que des de l'organització es pretén donar a conèixer "els herois oblidats de la nostra història". Els participants han presentat un relat curt amb els fets i característiques d'un dels personatges proposats pel concurs.

Ibáñez, que com a premi s'ha endut un ordinador portàtil MacBook de Apple i uns altaveus bluetooth, s'ha decantat per Agustina d'Aragó, considerada una gran defensora de Saragossa contra els francesos durant la Guerra del Francès. Gràcies al primer lloc d'Ibáñez, l'Institut de Tremp també ha aconseguit un ordinador portàtil i una pissarra interactiva.

Aquest no és, ni de bon tros, el primer premi important que aconsegueix aquest jove pallarès amb un futur literari prometedor. Entre altres, s'ha adjudicat el premi Coca-Cola de relat breu 2014 o el premi literari "La llum a les ones del futur" en dos ocasions. Ibáñez també ha estat finalista del premi Vent de Port 2014 i del premi literari internacional St. Pauls 2015.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació