Dijous, 2 de maig de 2024
Audiència Nacional

Manifestació a Soriguera en suport als regidors que desobeeixen l'Estat

El consistori no té la intenció d'entregar la documentació relativa a l'acord a favor de la ruptura amb l'Estat

Redacció 4 d'abril de 2016 a les 16:48
Una trentena de persones s'han concentrat davant de l'Ajuntament de Soriguera, al nucli de Vilamur, al Pallars Sobirà, per donar suport als edils que han rebut el requeriment judicial per l'aprovació al ple de la moció del Parlament a favor de la ruptura amb l'Estat. Estava previst que el requeriment de l'Audiència Nacional l'entreguessin els Mossos d'Esquadra al consistori a les 11.00 hores però s'han avançat per no trobar-se amb la concentració a la plaça de l'Ajuntament.

L'alcalde del municipi, Xavier Pedemonte, ha llegit el requeriment als concentrats i els ha informat que els membres de la CUP al consistori no tenen la intenció d'entregar la documentació relativa a l'acord del ple a favor de la ruptura amb l'Estat, tal com exigeix l’Audiència Nacional. Ara, amb el requeriment a la mà es parlarà d'aquesta qüestió amb la resta de formacions a l'ajuntament.
Una estelada gegant ha presidit la façana de l'ajuntament i una pancarta on s'hi podia llegir ''Sense por! Desobeïm per la independència''. De fet la majoria dels assistents a la concentració portaven samarretes amb el mateix eslògan. A més, tots ells han pogut preguntar a l'alcalde què suposa desobeir i no entregar la documentació que se'ls demana.

Per la seva banda, el regidor de la CUP a l'Ajuntament de Sort, Baldó Farré, ha explicat que la resposta del consistori serà que aquesta documentació és pública i es troba a la web municipal a disposició de tothom. 

Pedemonte i Farré s'han expressat en la mateixa línia i han dit que ''no reconeixem la legitimitat dels tribunals espanyols'' i han afegit que el consistori del qual formen part actuarà respectant només el text aprovat pel Parlament, que afirma que la Cambra catalana ''i el procés de desconnexió democràtica de l'Estat espanyol no se supeditaran a les decisions de les institucions estatals, en particular del Tribunal Constitucional''.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació