Dimarts, 23 d'abril de 2024

Visites guiades al Museu de la Conca Dellà per Setmana Santa

Al Castell de Llordà, a l'església de Santa Maria de Covet, al jaciment de petjades de Basturs i Orcau i a la restauració del coll de dinosaure

Redacció 17 de març de 2016 a les 11:06

El Museu de la Conca Dellà, a Isona. Foto: Museu de la Conca Dellà


Com cada any, el Museu de la Conca Dellà ofereix durant la Setmana Santa visites guiades a diferents elements patrimonials de la Conca Dellà. Aquestes visites, que no requereixen concertació prèvia, s’ofereixen durant tres dies: el divendres 25, el dissabte 26 i el diumenge 27 de març. Enguany, s’organitzen visites al castell de Llordà, a l’església de Sta. Maria de Covet, al jaciment de petjades de Basturs i al jaciment de petjades d’Orcau juntament amb la restauració del coll de titanosaure d’Orcau.

El dissabte 26 de març a les 20h, al Cafè Modern d’Isona, tindrà lloc la xerrada "Estanys de Basturs hereus del Mont de Conques" a càrrec de Xavier Mir Pellicer, del Land mapping Unit Geological Survey of Ireland Beggars Bush i membre de la comissió Científica del Geoparc. A continuació, el tècnic de l'Ajuntament de Tremp i coordinador del Geoparc, Guillem Puras, explicarà tots els detalls del projecte Geoparc Conca de Tremp – Montsec.

Visites al Castell de Llordà

Les visites a aquest important exemple d’arquitectura medieval tenen una duració aproximada de 45 minuts i es realitzaran el divendres 25, dissabte 26 i diumenge 27 de març a les 12h. Els tiquets per la visita es poden comprar al mateix Castell de Llordà, o al Museu de la Conca Dellà. El preu de la visita guiada és de 4€.

Visites a l’església de Sta. Maria de Covet

Els visitants podran observar el resultat de la restauració de l'església. Les visites a aquest monument tenen una duració aproximada de 45 minuts i es realitzaran el divendres 25, i el dissabte 26 de març a les 17h. Els tiquets per la visita es poden comprar a la mateixa Església, o al Museu de la Conca Dellà. El preu de la visita guiada és de 4€.

Visites al jaciment de petjades de dinosaure de Basturs

El divendres 25 i dissabte 26 de març es realitzaran unes visites guiades al jaciment de petjades de Basturs a les 11:30h i a les 17:30h i el diumenge 27 de març a les 11:30h. Aquesta visita, amb una duració aproximada de 2 hores, s’inicia al mateix poble de Basturs. S’ha de caminar uns 15 minuts fins al jaciment. El preu d’aquesta visita és de 7€. Al finalitzar la visita, la gent que vulgui podrà realitzar una visita gratuïta a la Formatgeria Vilavella de Basturs.

Visites a les petjades de dinosaure d’Orcau i restauració del coll de titanosaure

El divendres 25 i dissabte 26 de març a les 11:30h i a les 17:30h, i el diumenge 27 de març a les 11:30h, es realitzaran unes visites guiades al jaciment de petjades d’Orcau i a la restauració del coll de titanosaure trobat a Orcau. Aquesta visita, amb una duració aproximada de 2 hores, s’inicia al Museu de la Conca Dellà. El desplaçament fins al poble d’Orcau es farà amb els vehicles particulars. S’haurà de caminar uns 10 minuts fins al jaciment. El preu d’aquesta visita és de 7€. 

La gent que realitzi alguna visita guiada, presentant el tiquet, tindrà entrada reduïda al Museu. Per a més informació es pot trucar al telèfon del Museu (973 66 50 62) o enviar un correu electrònic. El Museu de la Conca Dellà podrà ser visitat aquesta Setmana Santa de dimarts a dissabte d'11h a 14h i de 17h a 19h i el diumenge d’11h a 14h. El dilluns de pasqua el museu estarà tancat.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació