Divendres, 26 d'abril de 2024

La normalitat marca l'arribada de la borrasca al Pallars

Els principals nuclis de població pallaresos no s'han vist afectats per la nevada, que per ara no ha baixat dels 700 metres | Fins a 40 centímetres de neu nova a Espot

Jordi Ubach 27 de febrer de 2016 a les 12:01

En poblacions com Rialp ha plogut durant bona part del matí. Foto: Gerard Sabarich


La borrasca prevista per aquest cap de setmana ha arribat amb puntualitat aquesta matinada a Catalunya i ha deixat pluges generals arreu del país -amb registres generosos d'entre 10 i 40 litres- i nevades que han baixat en alguns punts fins els 700-800 metres a les comarques pallareses, especialment a la Conca Dellà, on a primera hora del matí eren necessàries les cadenes per circular per la C-1412b al port de Comiols. Hores d'ara s'hi pot circular sense problemes.

On més ha nevat ha estat on ho fa generalment, a les cotes altes, per tant també a les estacions d'esquí, on a primera hora del matí ja s'havien registrat gruixos de fins a 20 centímetres a Port Ainé i Tavascan o 40 a Espot. Al nord del Jussà també ha nevat, com a la Torre de Capdella, on han caigut fins a 15 centímetres.

Els principals nuclis de població pallaresos, però, no s'han vist afectats. És el cas de Sort o Rialp, on ni tan sols ha arribat a nevar. Sí que ho ha fet, en canvi, a la capital del Pallars Jussà, on tot i que ha nevat tímidament durant uns minuts, la majoria de la precipitació acumulada ha estat en forma d'aigua, especialment durant la matinada.
 
A l'espera del que pugui succeir en les properes hores, fins el migdia no s'han registrat incidències destacables a les comarques pallareses, tret de l'ús de les cadenes per circular per la C-28 al Port de la Bonaigua fins poc després de les 11h i les ja esmentades a la C-1412b. Hores d'ara no és necessari l'ús de les cadenes. Per aquesta tarda es preveu que les precipitacions es tornin a reactivar arreu del país, amb una cota de neu variable.

Les activitats esportives, suspeses

La delegació de Lleida de la Federació Catalana de Futbol ha anunciat la suspensió de tots els partits previstos per aquest dissabte arran de la nevada en diversos punts de la demarcació.
 

Indignació al Pallars per l'alt nombre de cancel·lacions pels avisos de neu

EN DIRECTE: Consulta les incidències viàries derivades de la neu

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació