Divendres, 26 d'abril de 2024

L'acomiadament de l'encarregada de la deixalleria d'Esterri d'Àneu, a judici

El Consell del Sobirà va cessar la treballadora per sortejar productes | La demandant sol·licita la seva readmissió al considerar que es va fer de manera improcedent i injustificada

Jordi Ubach 25 de febrer de 2016 a les 09:03

Veïns del Pallars Sobirà van viatjar fins a Lleida. Foto: Armand Simon


El Jutjat social número 1 de Lleida ha acollit aquest dimarts el judici contra el Consell Comarcal del Pallars Sobirà arran de la demanda de la treballadora de la deixalleria d'Esterri d'Àneu, gestionada per l'ens comarcal, que va ser acomiadada el passat 20 d'octubre. La demandant, Cristina Montes, ha sol·licitat la nul·litat de l'acomiadament i la readmissió al seu lloc de treball al considerar que es va fer de manera improcedent i injustificada.

Per part de l'ens comarcal va declarar el seu gerent, Miquel Bringueret, que va explicar durant el judici que un dels motius de l'acomiadament va ser l'existència d'un grup de WhatsApp, administrat per la treballadora, on se sortejaven els residus que arribaven a la deixalleria i que encara podien ser reutilitzats. Segons Bringueret, "aquesta no és la fórmula de funcionar que tenim instaurada a la deixalleria". A més, el consistori argumenta "queixes fonamentades" d'alguns usuaris per justificar la decisió presa.

L'extreballadora, que va aportar dos testimonis al judici -un dels quals és el tècnic responsable de l'àrea de Medi Ambient del Consell Comarcal-, manté en canvi que no va rebre cap avís ni queixa per escrit del cessament i que en cap cas li van comunicar els motius. El judici ha quedat vist per sentència a l'espera de la resolució, que es preveu que es dictamini en les properes setmanes.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació