Dijous, 9 de maig de 2024
esports

​La 7a Foc de Neu espera aplegar més de 300 persones a les Valls d'Àneu

La raquetada amb més participants de les que es fan al Pirineu se celebra aquest diumenge

Redacció 19 de febrer de 2016 a les 09:13

Imatge d'arxiu d'una edició de la Foc de Neu. Foto: Foc de Neu


La 7a edició de la Foc de Neu de les Vall d'Àneu, que se celebrarà aquest proper diumenge, espera superar la participació de l'any passat i aplegar unes 400 persones. Aquesta popular raquetada ha anat agafant força i s'ha convertit en la que compta amb més participants del Pirineu. Durant tot el diumenge, les Valls d'Àneu acolliran el XI Circuit Català de Raquetes i la IX Copa Catalana, a més d'una raquetada popular.

La Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) organitza cada any unes proves de raquetes, la Copa Catalana de raquetes, cursa competitiva on guanya el primer que arriba, i el Circuit de raquetes, la raquetada popular. Ara fa set anys, va demanar a l'Espot Esquí Club, secció muntanya, si podia organitzar una de les proves de raquetes a les Valls d'Àneu.

L'Espot Esquí Club, amb la col·laboració de l'Associació de Fallaires d'Isil, va agafar el repte, i així va néixer la Foc de Neu, fent-se per primera vegada l'any 2010, en els boscos de Bonabé. El nom de Foc de Neu prové de les falles d'Isil, un dels elements més representatius de la zona. La cursa ha anat agafant força, i dels primers 110 participants, ha arribat a ser la raquetada amb més participació de les que es fan al Pirineu. A l'edició de l'any passat hi van participar al voltant de 300 persones. 

Paral·lelament a la 7a edició de la Foc de Neu, el Refugi del Gerdar organitza durant tot el cap de setmana un curs d'esquí i iniciació de muntanya. La zona és ideal per practicar l'esquí de muntanya i les raquetes de neu. Totes les proves les organitzen la Federació d'Entitats d'Excursionistes de Catalunya (FEEC), l'Espot Esquí Club i l'Associació de Fallaires d'Isil.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació