Dimecres, 24 d'abril de 2024
esports

Espot acull per primer cop una prova del campionat europeu paralímpic

La Copa d'Europa IPC d'Espot s'ha desenvolupat amb èxit, segons el director de carrera

Redacció 15 de febrer de 2016 a les 19:05

Una parella competint en la Copa d'Europa disputada a Espot. Foto: Skipallars


Del 8 al 13 de febrer l'estació pallaresa d'Espot ha acollit per primer cop la Copa d'Europa d'esquí alpí per a persones amb discapacitat física i visual, on han participat una cinquantena de corredors de 14 països en les disciplines de súper combinada, gegant i eslàlom. La valoració per part dels corredors ha estat positiva pel que fa a l'accessibilitat de l'estació i l'organització de les carreres, que s'han pogut desenvolupar segons el calendari previst.

Aquesta Copa d'Europa de l'International Paralympic Committee (IPC), que en un inici s'anava a celebrar entre La Molina i Espot, estacions propietat del Grup FGC, finalment ha tingut lloc a les pistes Bosc 2 i Estadi de l'estació de SkiPallars, on s'han pogut veure les categories masculina i femenina de Discapacitat Visual, de Peu i Assegut. Els països participants han estat Argentina, Andorra, Àustria, Bèlgica, Croàcia, Espanya, Finlandia, França, Gran Bretanya, Holanda, Itàlia, Noruega, Suècia i Suïssa.

El director de carrera de la Copa, Jordi Carbonell, ha explicat que la prova ha estat un "èxit" a pesar de ser el primer cop que l'estació organitzava un esdeveniment d'aquest tipus. Carbonell ha destacat que tota l'estació "s'ha bolcat" amb l'organització de la Copa d'Europa, una de les claus de l'èxit. L'estació ha fet un esforç important per poder facilitar als participants tota l'adaptació de l'estació perquè qualsevol esquiador o snowboarder amb mobilitat reduïda pugui desplaçar-se de forma autònoma per totes les instal·lacions.

Fa anys que Espot aposta per la competició. L'estació pallaresa compta amb tres pistes homologades per la Federació Internacional d'Esquí (FIS), que permeten competir a nivell estatal, europeu i mundial. 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació