Diumenge, 19 de maig de 2024

ERC critica la presència de l'exèrcit espanyol al STM de Lleida

La federació de l'Alt Pirineu i Aran demana que l'estament militar no hi sigui ni convidat ni acceptat en futures edicions

Jordi Ubach 13 de febrer de 2016 a les 12:07

Autoritats a l'estand de l'exèrcit, aquest divendres. Foto: Subdelegació del Govern


La Federació d'Esquerra Republicana de Catalunya a l'Alt Pirineu i Aran ha criticat la presència de l'exèrcit espanyol al Saló de l'Esport i el Turisme de Muntanya (STM), que se celebra aquest cap de setmana a Lleida. La formació considera que l'objectiu principal de la mostra ha de ser la promoció del territori i de la pràctica de l'esport de muntanya i no "un espai que promogui l'estratègia bèl·lica de l'exèrcit espanyol". 

En un comunicat, els republicans reclamen a l'organització del STM que l'estament militar no hi sigui ni convidat ni acceptat en futures edicions en cas de sol·licitar assistir-hi. L'exèrcit, que participa al Saló per primer cop, està representat pel Grup Militar d'Alta Muntanya i Operacions Especials (EMMOE). A l'estand s'hi exposa material que els seus membres utilitzen en les seves intervencions.

Aquesta és la tercera edició del Saló de l'Esport i el Turisme de Muntanya de Lleida, que s'ha inaugurat aquest divendres al Pavelló 3 de la Fira de Lleida i que s'allargarà fins diumenge al vespre.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació