Dissabte, 11 de maig de 2024

Rosa Amorós vol recuperar la idea de vegueria com a distribució territorial

La nova delegada del Govern a l'Alt Pirineu i Aran aposta per treballar per la promoció econòmica, la millora de les infraestructures i el bon funcionament dels serveis al Pirineu

ACN 11 de febrer de 2016 a les 11:30

Rosa Amorós, delegada del Govern a l'Alt Pirineu i Aran. Foto: ACN


La nova delegada del Govern a l'Alt Pirineu i Aran, Rosa Amorós, té la voluntat de recuperar la idea de vegueria com a distribució territorial i ha remarcat que "treballarem per aconseguir ser-ho". Segons Amorós, disposar de la vegueria permetria tenir una administració més propera i àgil i poder fer una millor gestió dels recursos. La nova representant del Govern s'ha marcat com a principal repte de legislatura fer arribar les demandes dels ciutadans i les necessitats del territori al Govern de la Generalitat i fer de la delegació "la casa de tots" i una administració molt propera a la ciutadania.

Amorós ha afirmat que vol "fer de pont entre les institucions i les persones". L'objectiu de la delegada en aquest sentit és "treballar pel benestar de les persones i que visquin el millor possible". Per aconseguir-ho considera que s'ha de treballar per la promoció econòmica, la millora de les infraestructures i garantir el bon funcionament dels serveis.

En una entrevista a l'ACN, Rosa Amorós, que ha substituït Albert Alins al capdavant de la delegació de l'Alt Pirineu i Aran, ha destacat que "és molt important fer pedagogia" d'aquest territori i "posar-lo en boca de tothom". En aquest sentit, Amorós aposta per una major cooperació entre els pirinencs tot i les dificultats de les distàncies i les comunicacions d'aquest extens territori sovint castigat per les inclemències del temps a l'hivern.

La republicana ha destacat el paper del sector turístic en aquestes comarques i ha dit que '"és un dels àmbits que més possibilitats tenen" i ha afegit que s'ha de seguir treballant en la seva promoció tant la neu, com els esports d'aventura però sense oblidar el turisme cultural i històric. Per Amorós, no tot és turisme i destaca així el paper que fan els pagesos en aquestes comarques i ha dit que estarà al seu costat per trobar solució als problemes diaris que han d'afrontar. La primera reunió que va mantenir Amorós com a delegada va ser amb l'Associació de Ramaders del Pallars per tractar les diferents problemàtiques que els han mantingut en lluita els darrers mesos com la fauna salvatge o el retard en el cobrament dels ajuts, entre d'altres.

La delegada del Govern al Pirineu és conscient de la necessitat de millorar les infraestructures viàries i ha afirmat que "tenir-les bones ajudaria a la vida personal i al desenvolupament econòmic i social" de les comarques del Pirineu. Amorós també ha parlat de la necessitat del túnel de Comiols, per comunicar la Noguera i el Pallars Jussà i la millora de la carretera del Port de la Bonaigua quan es veu afectada per les intenses nevades de l'hivern. 

Pel que fa al Port del Cantó, entre el Pallars Sobirà i l'Alt Urgell i el de Perves, entre el Pallars Jussà i l'Alta Ribagorça, ambdós trams de la N-260, són competència de l'Estat i ha dit que no es cansaran de reclamar la seva remodelació. La millora d'aquestes carreteres "ens ajudaria a apropar-nos físicament i també animaria el teixit econòmic", segons Amorós.

Finalment, la delegada aposta per buscar incentius perquè els joves es puguin quedar al Pirineu a treballar si així ho desitgen. Assegura en aquest sentit que també és un camp en què s'ha de treballar al llarg de la legislatura.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació