Dimarts, 18 de juny de 2024

Què fer si et fallen els frens del cotxe mentre condueixes?

National Geograhpic ho explica en un vídeo

Redacció 8 de febrer de 2016 a les 19:43

Si fallen els frens mentre s'està conduint a gran velocitat, una bona opció és posar el canvi de marxes a punt mort. D'aquesta manera el cotxe aniria reduint la velocitat paulatinament, ja que desconnectarà el mecanisme que transmet la força del motor cap als eixos de les rodes. No és recomanable accionar el fre de mà ni tampoc parar el motor, dues reaccions molt habituals quan fallen els frens, segons recull un reportatge de National Geograhpic. 


Activant el fre de mà mentre se circula ràpid es corre el risc que es bloquegin les rodes del darrere i el cotxe comenci a anar d'un costat a l'altre. Apagar el cotxe de cop porta com a conseqüència un bloqueig del volant. Si bé reduirà la velocitat, no es podrà canviar la direcció i hi ha el perill de xocar contra algun obstacle que s'interpoi pel davant. 

Portar el cotxe cap al voral de la carretera, pensant que en ser rugós frenarà el vehicle, tampoc és ni de bon tros la millor solució. Precisament aquesta rugositat pot provocar que el cotxe acabi donant algunes voltes de campana. 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació