Dijous, 25 d'abril de 2024

Ecologisme, egos i un punt de bogeria al «Documental del mes» de febrer

Aquest dijous, en sessió única, a l'Ecomuseu de les Valls d'Àneu, projecció de "Com canviar el món"

Redacció 4 de febrer de 2016 a les 09:34

Fotograma del documental. Foto: Com canviar el món


Com cada mes, tornen les projeccions d''El Documental del mes' a l'Ecomuseu de les Valls d'Àneu. Serà aquest vespre, novament en una única sessió a les 20h de la tarda a la Quadra de Casa Gassia, amb la projecció del documental Com canviar el món (2014), de Jerry Rothwell. 
 
El 1971 un petit grup d'activistes canadencs va iniciar la seva primera missió a bord d'un vell vaixell de pesca: aturar els assaigs de la bomba atòmica de Nixon a Alaska. Aquest fet va provocar el naixement del moviment mediambiental i la creació de l'organització global que avui coneixem com a Greenpeace. Poden un grapat d'amics periodistes i científics hippies canviar el món armats únicament amb càmeres?

Aquest grup d'ecologistes pacifistes utilitzen les imatges com "bombes mentals" capaces de transformar consciències. Confien que el poder de les imatges i els mitjans de comunicació són eines de canvi social. L'activisme, però, és desordenat. Les veritables revolucions mai no han pogut ser organitzades. Es podran posar d'acord en una missió tan important com és salvar el planeta? 

'El Documental del Mes' té com a objectiu acostar el gènere documental al màxim nombre d'espectadors possible i incrementar la presència del documental europeu a les pantalles cinematogràfiques. S'emet de manera simultània a més de 50 sales i cinemes de l’'Estat espanyol, de Xile i Argentina.
 
Podeu veure el tràiler del documental Com canviar el món sota aquestes línies.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació