Dilluns, 20 de maig de 2024

Presenten un llibre sobre la Basílica de Valldeflors de Tremp

"La Mare de Déu de Valldeflors: Ànima i patrimoni" tracta sobre l'element patrimonial més rellevant de la ciutat

Redacció 29 de gener de 2016 a les 09:14

La presentació del llibre ha tingut lloc aquest dijous. Foto: Biblioteca


El llibre La Mare de Déu de Valldeflors: Ànima i patrimoni s’ha presentat aquest dijous a la tarda a la Biblioteca Pública Maria Barbal de Tremp. Es tracta d’un llibre sobre l’element patrimonial més rellevant de Tremp, la Basílica de la Mare de Déu Valldeflors. La presentació ha anat a càrrec de Sílvia Romero, filòloga i coautora; Emilio Fernández Maldonado, coordinador general de l’obra i Mossèn Joan Antoni Mateo, rector de la Parròquia de Tremp.

​Es tracta d’un llibre divulgatiu que ha de posar en valor la ciutat de Tremp, però és també un llibre rigorós quant a recerca documental, artística, històrica que neix a partir de la sensibilitat de la Parròquia, que va buscar els col·laboradors -prop d’unes trenta persones- que hi han pres part a mode de fotografies, articles... amb la voluntat de fer una obra per Tremp. El llibre s’estructura en 24 capítols que tracten de la història de Tremp, capítols de curiositats que expliquen les restauracions, la heràldica, fotografia, miscel·lànies i anècdotes basades en les fulles parroquials.

Mateo ha destacat que la Basílica és un temple de referència a Catalunya, i que no hi ha gaires edificis a Catalunya que siguin catedrals o basíliques. També ha destacat que l’edifici sigui "un referent a nivell de ciutat i a nivell de comarca" i que aquesta publicació no deixar de ser "una eina de promoció" més. Per la seva part, Sílvia Romero ha posat èmfasi en que la Basílica "és el monument més important de Tremp" i que identifica els trempolins amb la seva història.

Per acabar, Fernández Maldonado ha parlat de com es va realitzar l’obra. Com a element principal s’ha referit a que es tracta d’un llibre "de Tremp i per Tremp" i que tal i com diu en el títol, "ànima i patrimoni", engloba la part espiritual (ànima) i la part material (patrimoni).

El llibre ha comptat amb l'ajuda de diferents entitats públiques com la Diputació de Lleida, el Consell Comarcal del Pallars Jussà, l’Ajuntament de Tremp i el premi "In Memoriam". Amb la recaptació del llibre es pretèn realitzar actuacions de reforma en diferents parts de l’edifici de la Basílica com són la part nord, entre altres.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació