Dilluns, 6 de maig de 2024

L'Ajuntament de Sort ha de retornar prop d'un milió d'euros en subvencions

En concret, 960.000 euros, que suposen la meitat del pressupost anual del municipi | L'equip de govern explicarà la situació financera als veïns en una assemblea

Redacció 25 de gener de 2016 a les 12:18

Part de l'import correspon al Mundial d'aigües braves del 2010. Foto: Ajuntament de Sort


L'Ajuntament de Sort haurà de retornar en els propers mesos la quantitat de 960.000 euros corresponents a subvencions per a obres concedides en mandats anteriors, entre les quals hi figura la Biblioteca Pública. Del total, el consistori ja n'ha retornat 180.000 euros al Consejo Superior de Deportes (CSD), que van ser atorgats per efectuar millores al riu Noguera Pallaresa amb motiu del Mundial de descens d'aigües braves de 2010.

L'import més elevat correspon al Departament de Cultura de la Generalitat, que amb 600.000 euros va subvencionar Sort per a la construcció de la nova Biblioteca Pública Municipal, un projecte que no ha arribat a executar-se mai. Els 180.000 euros restants corresponen a aportacions del Feder (fons de la UE gestionats per la conselleria de Governació) per al Museu de les Papallones de Catalunya. En aquest cas, l'exigència de devolució obeiria a suposades discrepàncies entre el projecte que es va adjudicar la subvenció i el museu actual.

Fonts del consistori van apuntar a Segre que la xifra total a retornar a les diferents administracions és encara provisional, a l'espera de conèixer quin serà el futur d'altres ajuts. Sigui com sigui, els 960.000 euros actuals representen la meitat del pressupost anual del municipi pallarès, un fet que obligarà al consistori a fer un pla de sanejament. L'equip de govern preveu donar a conèixer la situació de les finances municipals en una assemblea davant dels veïns quan tingui les dades definitives.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació